BREAKING NEWS. Adina Florea i-a deschis DOSAR PENAL lui Timmermans


Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, este cercetat penal. Pe numele acestuia a fost înregistrat un dosar la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere depusă pe lu-ju.ro, Lumea Justiției. Secția pentru investigarea infracțunilor din justiție cere socoteală și lui Augustin Lazăr, Procurorul General al României.

Secţia pentru anchetarea magistraţilor a înregistrat o plângere penală adresată de site-ul Lumea Justiţiei (luju.ro) în care sunt vizaţi nici mai mult nici mai puţin decât Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pe Justiţie Vera Jourova, Augstin Lazăr, procurorul general al României, dar şi Angela Cristea, şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Frans Timmermans şi Augustin Lazăr vor trebui să se prezinte la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) ca să dea cu subsemnatul. Nu singuri, ci împreună cu şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, şi comisarul european pe Justiţie, Vera Jourova. Se va întâmpla asta în dosarul constituit in urma plângerii formulate de Lumea Justiţiei, care a sesizat falsificarea grosolană a Raportului MCV din 13.11.2018.

De asemenea, plângerea îi vizează şi pe cei care au tehnoredactat ultimul raport MCV, cel din 13 noiembrie 2018. Ei sunt acuzaţi de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual şi comunicare de informaţii false.

Potrivit luju.ro, oficialii europeni pot fi anchetaţi de SIIJ deoarece în art. 10 alin. (1) din Cod penal scrie că „Legea penală română se aplică infracţiunilor săvârşite în afara teritoriului ţării de către un cetăţean străin sau o persoană fără cetăţenie, contra statului român, contra unui cetăţean român ori a unei persoane juridice române”.

În cursul zilei de miercuri, 20 februarie 2019, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a informat redacţia Lumea Justiţiei că plângerea împotriva lui Timmermans, Jourova, Cristea şi Lazăr a fost înregistrată la această structură, fiind constituit dosarul nr. 295/P/2019.

Luju.ro publică în deschidere un articol cu titlul „Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a format dosarul penal 295/P/2019, în care Frans Timmermans şi Augustin Lazăr trebuie sa dea cu subsemnatul”, alături de facsimilul răspunsului semnat de procuror şef adjunct Adina Florea.

Luju.ro s-a aflat şi la originea dosarului deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu modalitatea prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului, scrie hotnews.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile