Bomba zilei pe scena politică. Cine ar putea fi noul președinte al României

 

În 2024, românii vor ieși din nou la vot pentru a alege un nou președinte al României. În acest context, diferite surse vorbesc despre mai mulți oameni politici care ar putea să-i ia locul lui Klaus Iohannis la Cotroceni.

Cine îi poate lua locul lui Klaus Iohannis la Cotroceni? Florin Cîțu îl va ajuta
De această dată, surse din echipa premierului Florin Cîțu au vorbit despre un pact între el și primarul Clujului, Emil Boc. Sursele spun că toată lumea din Partidul Național Liberal (PNL) știe că prim ministrul dorește să devină următorul guvernator al Băncii Naționale a Românei (BNR). Acest lucru va fi posibil în 2024, atunci când mandatul lui Mugur Isărescu se va termina.

În acest context, spun sursele, premierul a făcut un pact cu Emil Boc, înaine de a-și lansa candidatura pentru șefia Partidului Național Liberal (PNL). Concret, prim ministrul Florin Cîțu îi va lăsa cale liberă spre Cotroceni, în timp ce Emil Boc îl va ajuta pe premier în drumul său către BNR, au spus sursele din echipa șefului Executivului, pentru ziare.com.

Cine ar mai putea să-i ia locul lui Klaus Iohannis
În spațiul public se vehiculează mai multe nume care ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis în fruntea țării. Printre acestea se numără și Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA și cea care conduce acum Parchetul European.

Ipoteza ca Laura Codruța Kovesi să devină noul președinte al României a fost lansată de fostul deputat Cristian Rizea. Acesta a spus la Realitatea TV, în emisiunea ”Culisele statului paralel”, ce ar urma să se petreacă la viitoarele alegeri prezidențiale.

”Doamna Kovesi are șanse mari. Se pregătește ca, în 2024, candidații să fie Kovesi, Geoană și Vasile Dîncu, ei sunt cei trei potențiali să fie candidați susținuți de ambele forțe politice, PNL și PSD. Va fi o premieră în România ca un candidat să fie susținut de ambele partide”, a spus Rizea.

El a vorbit și despre șansele pe care alți oameni politici din România le-ar avea în cursa pentru Cotroceni. În ceea ce îl privește pe Mircea Geoană, fostul deputat este de părere că acesta „are șansele cele mai mici din cei trei”. Rizea nu a omis-o din schemă nici pe Diana Șoșoacă.

„Are și ea un rol important. Nu va ajunge în turul al doilea, dar va smulge niște voturi care ar putea înclina balanța”, a punctat fostul deputat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *