fbpx
POLITICA

BOMBA ZILEI! Parlamentul vrea sa faca plangere PENALA pentru Florin Cîțu. Unde sunt banii? (SURSE)

Citu
Comisia de buget și Comisia economică din Senat iau în calcul, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO, să depună o plângere penală împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, pentru absența repetată a ministrului de la lucrările celor două comisii unde demnitarul a fost invitat oficial de 3 ori să ofere informații pe teme din portofoliul său.

Senatorii care iau în calcul o plângere penală ]mpotriva lui Florin Cîțu invocă Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, unde articolul 8 prevede că reprezintă infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarea faptă săvârșită de un membru al Guvernului: „Refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputatilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, în termen de 30 de zile de la solicitare, informaţiile şi documentele cerute de acestea în cadrul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 110 alin. (1) din Constitutie”.

Decizia legată de o eventuală plângere penală ar urma să se ia, mai spun sursele citate, după o discuție în Biroul Permanent al Senatului.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.