BOMBA ZILEI! Parlamentul vrea sa faca plangere PENALA pentru Florin Cîțu. Unde sunt banii? (SURSE)


Comisia de buget și Comisia economică din Senat iau în calcul, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO, să depună o plângere penală împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, pentru absența repetată a ministrului de la lucrările celor două comisii unde demnitarul a fost invitat oficial de 3 ori să ofere informații pe teme din portofoliul său.

Senatorii care iau în calcul o plângere penală ]mpotriva lui Florin Cîțu invocă Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, unde articolul 8 prevede că reprezintă infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarea faptă săvârșită de un membru al Guvernului: „Refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputatilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, în termen de 30 de zile de la solicitare, informaţiile şi documentele cerute de acestea în cadrul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 110 alin. (1) din Constitutie”.

Citiți și:  Cîțu face ANUNTUL SERII despre pensii: Numai aşa putem să plătim

Decizia legată de o eventuală plângere penală ar urma să se ia, mai spun sursele citate, după o discuție în Biroul Permanent al Senatului.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

110 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile