BOMBA ZILEI. Parlamentul A DECIS: Alocația de stat pentru copii se DUBLEAZA

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, cu 166 de voturi pentru, 63 de voturi contra și 29 de abțineri, proiectul de lege de respingere a ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

Practic, deputații au votat ca de la 1 septembrie alocațiile de stat pentru copii să se dubleze. Camera Deputaților este for decizional în acest caz. Dacă legea este promulgată de președintele Klaus Iohannis, alocațiile se vor dubla de la 1 septembrie. Dacă legea este blocată, rămâne alocația pentru copii va crește doar cu 20% de la 1 septembrie pentru că rămâne în vigoare OUG.

Scurt istoric

O lege adoptată pe 18 decembrie 2019 de Parlament prevede dublarea alocației pentru copii. Guvernul a spus că nu sunt bani la buget pentru dublarea alocațiilor și a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede o creștere treptată a alocației: cu 20% de la 1 septembrie, următoarele creșteri urmând să fie făcute cu câte 20% în ianuarie și iulie 2021 și 2022.

Potrivit OUG, de la 1 septembrie copiii vor primi mărite alocaţiile aferente lunii august. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Parlamentul a respins acum OUG care anula dublarea alocațiilor.

Stiripesurse.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *