BOMBA ZILEI este despre PENSII! Ce se întâmplă cu VÂRSTA de PENSIONARE


Vârsta de pensionare e din nou schimbată. Pensia anticipată și pensia anticipată parțială se vor putea obține cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.

Potrivit legii, există două categorii de pensii anticipate: pensia anticipată și pensia anticipată parțială. Diferența dintre ele ține de vechimea în muncă necesară pentru a le obține, potrivit specialiștilor de la Avocatnet.ro, informează b1.ro

Cei interesați pot afla anul și luna în care își pot depune cererea de pensionare, dar și la ce vârstă se pot pensiona anticipat.
Pensia anticipată poate fi obținută cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare. Condiția este un stagiu de cotizare cu minimum opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.

În cazul pensiei anticipate parțiale, aceasta se poate obține tot cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare. Este necesară doar realizarea stagiului complet de cotizare (se încadrează și cei care depășesc stagiul complet cu până la opt ani).

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.