BOMBA ZILEI. Declaratia pe proprie răspundere pentru părinți: Zegrean dă cărțile pe față! E RĂSTURNARE de SITUAȚIE!

Elevii ar putea fi primiți la școală doar cu declaraţie pe proprie răspundere semnată de părinţi, potrivit proiectului în care sunt cuprinse măsurile de protecție ce se vor adopta în unitățile de învățământ din septembrie, odată cu începerea noului an școlar. În acest context, Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR, a transmis, contactat de DCNews, un mesaj clar pentru părinți și guvernanți.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat, joi seara, că declarația pe proprie răspundere pe care părinții ar urma să o semneze din toamnă a fost introdusă la cererea Ministerului Sănătății, pentru că „și părintele trebuie să își asume, alături de școală și de autoritățile locale, această revenire la cursuri”.

Ce cuprinde declarația pe propria răspundere

Deocamdată, este vorba despre un proiect pus în dezbatere publică. Astfel, elevii ar putea intra în şcoală doar cu declaraţia pe propria răspundere completată de către părinţi, potrivit căreia copilul nu a prezentat simptome specifice COVID-19, nu a fost diagnosticat cu această boală şi nici nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv în ultimele 14 zile. Părintele se angajează să nu aducă elevul în colectivitate dacă acesta prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături etc).

Zegrean, declarații pentru DCNews

Numeroși părinți au fost alarmați de această declarație. DCNews l-a contactat pe Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR, care a făcut următoarele precizări: „Pot da ce declarații vor, dar nu pot interzice copilului să meargă la școală. Nu are niciun sens această declarație, pentru că nu pot să oprească să intre copilul la școală. E doar pentru a speria lumea, să limiteze în felul acesta accesul copiilor bolnavi în școală. Dar nu pot opri copiii să meargă la școală!”

„Guvernanții trebuie să aibă mare grijă cu problema aceasta, pentru că dreptul la educație este garantat prin Constituție și nu poate fi îngrădit în niciun fel. Nu au decât să facă clase pentru copii diagnosticați cu COVID-19. Dacă copilul este diagnosticat cu acest virus, dar nu are simptome, cum să-l oprești să meargă la școală?! Cum să știe părinții lui că are COVID-19 dacă nu manifestă niciun simptom?!”, a mai zis Zegrean.

„Școala trebuie să se deschidă necondiționat pentru toți copiii!”, a subliniat acesta.

„Soluția este să împartă clasele în mai puțini copii. Dacă, de exemplu, sunt 30 de elevi într-o clasă, să se facă trei clase a câte zece copii. Să se angajeze dascăli care să-i învețe. Pot veni și în schimburi la școală. Ei spun că nu au profesori, însă e plină țară de oameni care au terminat facultăți, au fost profesori și acum nu au de lucru. Sunt mulți profesori pensionari care s-ar întoarce să predea. Deci profesori sunt. Trebuie doar niște bani investiți, iar copiii să se ducă la școală în grupuri mai mici”, a precizat Zegrean.

Dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *