BOMBA! Procuroarea Teldrum, DATA AFARA!

O nouă modificare adoptată de Guvern dă peste cap mai multe dosare în curs de desfăşurare. Guvernul Dăncilă a adoptat luni dimineață ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Aceasta este doar una dintre modificări şi care ar urma să afecteze multe dosare instrumentate de structurile de vârf ale Ministerului Public.

„Atât la DIICOT, cât şi la DNA, creşte vechimea în profesie pentru a putea accede, la 10 ani”, a anunţat Tudorel Toader după şedinţa de Guvern în care a fost adoptată OUG privind cele trei legi ale justiţiei.
Mai mulţi procurori din cadrul DIICOT şi DNA nu au această vechime, conform Digi24.

Proiectul iniţial al ordonanţei prevedea o vechime de minimum 8 ani pentru ocuparea unui post la DNA şi DIICOT, iată că au fost adăugaţi încă 2 ani de vechime.

Unul dintre magistraţii care ar putea fi afectaţi de noua prevedere este procurorul Alexandra Carmen Lăncrănjan, care are o vechime în magistratura de 8 ani. Ea şi-a început cariera în magistratură pe 1 iulie 2010, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Procurorul Lăncrănjan coordonează ancheta în dosarul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este anchetat pentru că ar fi în spatele societăţii Tel Drum.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu se ştie dacă ordonanţa de urgenţă conţine norme tranzitorii pentru procurorii care lucrează în prezent la DNA şi DIICOT şi care nu au vechimea necesară şi nici ce se va întâmpla cu aceştia.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU