Bomba pensiilor: Vor fi tăiate DRASTIC toate aceste pensii. Se dă LEGE


PSD a depus miercuri de dimineață pe ordinea de zi a Parlamentului un proiect de lege prin care propune impozitarea tuturor pensiilor mai mari de 7.000 de lei, indiferent din ce categorie fac parte acestea.

Deputatul USR Claudiu Năsui anunță miercuri că PSD propune o lege prin care toate pensiile de peste 7.000 de lei, chiar și cele bazate pe contribuții, să fie impozitate.

Ideea îi aparține fostului ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, care s-a exprimat public în mai multe rânduri pentru această soluție legislativă. Teodorovici susține că impozitarea pensiilor nu ar ridica probleme constituționale, așa cum s-a întâmplat cu încercările anterioare de eliminare a pensiilor speciale.

Fostul ministru de Finanțe nu a explicat însă care este logica potrivit căreia pensiile speciale și cele bazate pe contribuții ar trebui tratate la fel.

Citiți și:  A SEMNAT. Klaus Iohannis, decizia momentului privind pensiile! Se TAIE aceste pensii

”Lovitură de teatru”
După ce au votat contra impozitării pensiilor speciale, PSD azi dimineață a pus pe ordinea de zi un proiect de… impozitare a pensiilor speciale. Și au convocat fulger comisia pentru buget și finanțe.

Vor să impoziteze cu 85% toate pensiile peste 7.000 de lei. Ați citit bine. Toate pensiile. Și pensiile contributive și pilonul 2 și 3. Toate pensiile să fie impozitate cu 85% peste 7.000 de lei”, a scris Năsui pe Facebook.

”Asta are două probleme.

Prima de ordin moral, după ce că PNL-PSD au creat problema acestor pensii speciale, nu e normal să pedepsească și pensiile contributive și cele de Pilon 2 și 3 pentru a-o rezolva.

Citiți și:  News alert Care este adevărata BOMBA a pensiilor! Totul a fost făcut public

”Caracter confiscatoriu”
A doua că va face proiectul neconstituțional pentru că va avea un caracter confiscatoriu asupra unei pensii contributive care e aidoma dreptului de proprietate.

Vom propune ca impozitarea să fie doar pentru componenta de pensie specială. Asta ar rezolva ambele probleme. Vom vedea azi dacă PNL și PSD vor iar să se joace de-a legislația. Sau dacă chiar vor, pe bune să terminăm cu aceste pensii speciale.

Vom vedea dacă și PNL va juca în acest teatru ieftin sau dacă va susține amendamentul USR prin care se impozitează doar pensiile speciale”, a precizat deputatul USR.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU