BOMBA NUCLEARA! Iranul susține că Statele Unite i-au cerut SA-L UCIDA pe directorul CIA

Donald Trump și Mike Popeo au invitat, prin mai multe mesaje, Iranul la negocieri. Și se pare că nu s-au oprit doar la mesaje în mediul online, ci au trimis și o scrisoare către oficialii iranieni.

Numai că iranienii susțin că americanii le-au cerut să se răzbune proporțional. Dar ce poate însemna proporțional? Generalul Qassem Soleimani era cel care conducea o structură care este echivalentul iranian al CIA-ului american. Astfel că, dacă este să dăm crezare oficialilor iranieni, SUA le-a cerut să o ucidă pe Gina Haspel, cea care conduce CIA-ul din anul 2018.

Iranul a dat asigurări sâmbătă că Statele Unite i-au cerut „să se răzbune proporţional”, după asasinarea într-un raid american la Bagdad a puternicului general iranian Qassem Soleimani, arhitectul strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, relatează AFP.

Scrisoare trimisă prin intermediul Elveției

Elveţia, care reprezintă interesele Statelor Unite în Iran în absenţa unor relaţii diplomatice între cele două ţări, a afirmat vineri că reprezentantul său „a transmis un mesaj cu care Statele Unite l-au însărcinat să îl înmâneze” Iranului, fără a-i preciza conţinutul.

Vineri, în apropiere de aeroportul din Bagdad, un atac cu dronă american i-a ucis pe Soleimani, şeful Forţei Al-Qods a Gardienilor Revoluţiei, responsabilă cu operaţiunile externe ale Iranului, şi Abu Mahdi al-Muhandis, omul Iranului în Irak şi numărul doi al Hashd al-Shaabi, coaliţie de paramilitari irakieni pro-iranieni.

Citat de site-ul televiziunii de stat iraniene, contraamiralul Ali Fadavi, comandant-şef adjunct al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a afirmat că Washingtonul a spus: „Dacă vreţi să vă răzbunaţi, răzbunaţi-vă proporţional cu ce am făcut noi”.

Iranul vorbește de aliați în războiul contra SUA

Americanii nu sunt în poziţie să „decidă” răspunsul Iranului şi „trebuie să se aştepte la o răzbunare dură. Această răzbunare nu se limitează la Iran”, a spus el, dând asigurări că aliaţii Teheranului din Orientul Mijlociu „sunt pregătiţi să pună în practică această răzbunare”.

Contraamiralul nu a precizat cum au comunicat Statele Unite acest mesaj Iranului.

Însă în afară de Elveţia, ministrul iranian de externe Mohammed Javad Zarif a declarat că „emisarul elveţian a transmis (vineri) un mesaj ridicol de la americani”.

Emisarul elveţian „a primit un răspuns scris (de la Iran) la această scrisoare îndrăzneaţă a americanilor”, a spus Zarif.

În acelaşi timp, generalul Gholamali Abuhamzeh, comandantul Gardienilor Revoluţiei pentru provincia Kerman din sudul Iranului, a spus, în declaraţii citate sâmbătă de agenţia de presă Tasnim, că Teheranul îi va pedepsi pe americani oriunde vor fi în raza Republicii Islamice, ca reacţie la asasinarea lui Soleimani, potrivit Reuters.

El a lansat astfel perspectiva unor posibile atacuri asupra unor nave în Golf.

Teheranul a promis „o răzbunare dură în locul potrivit şi la momentul potrivit” pentru a răzbuna moartea lui Soleimani.

Vezi: Au aparut FOTOGRAFII SOCANTE cu trupul Generalul Iranian UCIS mișelește de americani

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.