Bomba momentului. Tataru spune care este ADEVARUL din spatele DSP-urilor


După ce mai multe informații eronate s-au vehiculat în presă cu privire la DSP-uri, Nelu Tătaru a clarificat situația.

Ministrul Sănătăţii a precizat referitor la comunicare că aceasta este făcută la nivel naţional, însă fiecare structură are evaluarea şi comunicarea ei.

Acesta a explicat că informaţiile furnizate de DSP-uri trebuie corelate cu informaţiile primite de la celelalte structuri.

„Este o comunicare care trebuie să se facă la nivel local, avem un Comitet judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar este o comunicare care se face la nivel naţional şi fiecare structură îşi are evaluarea şi comunicarea ei”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul a adăugat că nu se pune problema unei interdicţii, ci este vorba despre o coroborare a informaţiilor: „Nu au interdicţie, numai că toate informaţiile trebuie să fie coroborate, să fie aceleaşi informaţii cu toate celelalte structuri”.

Grupul de Comunicare Strategică a avertizat asupra unui mesaj fals primit de direcţiile de sănătate publică din ţară, care se presupune că ar fi fost trimis de departamentul coordonat de Raed Arafat. Mesajul a fost transmis de pe o adresă de mail care seamănă cu cea folosită de instituţiile din subordinea Guvernului. Documentul ar cere autorităţilor sanitare să raporteze discreţionar numărul infectărilor şi deceselor.

„Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat şi transmis Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparţine niciunei instituţii guvernamentale şi care foloseşte o succesiune similară, dar parţială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului”, a transmis luni Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, luni, că numărul de cazuri noi de depistare pozitivă a persoanelor infectate cu Covid-19 va fi mai mic, dar că acest lucru nu înseamnă, automat, o veste bună.

Tătaru a precizat că numărul va fi mai mic, luni, 13 iulie, deoarece în weekend au fost făcute mai puține ”recoltări și testări”.

„Astăzi vom avea un număr mai mic de cazuri, fiindcă au fost puține recoltări și testări. Mâine fiind marți vom avea recoltările și testările de astăzi, și vom avea un rezultat mai real”, a declarat ministrul, aflat în vizită la spitalul județean Galați, unde 78 de cadre medicale au fost depistate cu Covid-19.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *