BOMBA MOMENTULUI. Ponta, CANDIDAT! Pentru ce functie ar intra in joc


Victor Ponta ar putea intra în cursa alegerilor pentru Primăria Capitalei.

Pro România vrea ca Victor Ponta să candideze la Primăria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan.

Anunțul a fost făcut de unul dintre liderii partidului, senatorul Adrian Țuțuianu.

„Majoritatea din partid credem că intrarea lui Victor Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre.

Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a declarat Adrian Țuțuianu, la Digi 24.

Potrivit spuselor lui Țuțuianu, partidul negociază cu personalități importante care să candideze pentru funcția de primar al Bucureștiului, însă dacă Ponta ar accepta să intre în cursă, se va „va crea un avantaj extraordinar”.

În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a spus că deocamdată o susține pe Firea.

„Prima opțiune rămâne Gabriela Firea, așa au fost discuțiile până acum”, a spus Tăriceanu.

Sondaj de ultimă oră! Cine câștigă primăria Capitalei
Conform ultimul sondajul realizat de INSCOP Research la comanda PNL, în perioada 20-26 iunie 2020, bătălia pentru Primăria Municipiului București (PMB) se anunță a fi una acerbă.

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-Plus și PMP conduce în fața principalului contracandidat, Gabriela Firea (PSD, Pro România și ALDE).

Astfel, conform sondajului, dacă duminică s-ar prezenta doar doi candidați, atunci Nicușor Dan este creditat cu 54,4% în timp ce Gabriela Firea ar lua 45,6%.

La întrebarea: „Gândindu-vă acum la situația din Municipiul București din punct de vedere administrativ, credeți că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, 40,3% dintre bucureșteni au răspuns – direcție bună. Alți 56,1% au răspuns direcție greșită, în timp ce 3,7 % nu știu/nu răspund.

O altă întrebare a fost: „Care sunt cele trei probleme din București care vă afectează cel mai mult pe dumneavoastră personal”.

Răspunsurile bucureștenilor: Aglomerația în trafic – 49,9%, Poluarea – 39,9%, Corupția din administrație – 35,3%, Infracționalitatea, scandalurile, consumul de alcool și droguri în cartiere – 37,6%, Mizeria din oraș – 26,1%, Lipsa locurilor de parcare – 25,0%, Drumurile proaste – 24,8%, Lipsa spațiilor verzi, a locurilor de joacă – 21,5, Construcțiile ilegale sau excesive – 16%, Costurile la întreținere – 10,6%, Alt aspect – 7,1% și Nu știu/Nu răspund – 0,4.

La întrebarea: Problemele Bucureștiului care vor trebuie rezolvate în viitor – 3 cele mai importante, răspunsurile au fost următoarele – Traficul rutier și proiectele de infrastructură – 48,2%, Eliminarea corupției din primărie -41,7%, Reducerea poluării – 34,4%, Îmbunătățirea sănătății publice (construirea unui mare spital) – 32,9%, Extinderea spațiilor verzi și a locurilor de joacă – 24,4%, Ordinea și siguranța cetățenilor – 23,4%, Crearea de noi parcări – 20,6%, Curățenia publică – 19,8, Stoparea construcțiilor ilegale sau excesive – 18,1%, Încălzirea și apa caldă – 15,7%, Altceva – 4,6%, NS/NR – 0,7%.

Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 1120 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.