GENERAL

Bomba momentului. Lovitura care îl poate distruge pe Nicolae Ciucă

ciuca 1 696x463 1

Este lovitura momentului pentru Nicolae Ciucă. Asupra premierului planează acum o acuzație gravă. Acesta este acuzat că ar fi plagiat în teza de doctorat. Printre sursele copiate se numără alte două teze de doctorat. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalista Emilia Șercan.

Nicolae Ciucă primește o mare lovitură. Potrivit unei anchete publicate de pressone.ro și semnate de Emilia Șercan, teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat. Acesta se regăsește în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat.

În context, trebuie amintită poziția pe care a avut-o premierul în luna decembrie, atunci când ministrul Florin Roman a fost acuzat de plagiat. Primul ministru i-a cerut explicații lui Florin Roman cu privire la acuzațiile de plagiat și i-a mai solicitat să clarifice cât mai curând situația în care se află, spunându-i că este de așteptat o demisie.

Dezvăluirile care îl distrug pe Nicolae Ciucă
„Accesul la teză l-am primit în decembrie 2021, după trei solicitări scrise făcute de PressOne către Biblioteca Națională începând cu luna mai 2021. Săptămâna trecută am primit acces și la Biblioteca UNAP. În acest articol nu voi putea prezenta fotocopii, pentru că atât regulamentul Bibliotecii Naționale, cât și cel al UNAP interzic fotografierea paginilor dintr-o teză de doctorat. În schimb, veți putea citi, comparativ, transcrierile unor pagini din lucrarea premierului și din textele-sursă.

Analiza lucrării a revelat – pe lângă copierea mot à mot – patru tehnici clasice de mascare a plagiatului folosite în teza prim-ministrului”, a scris Emilia Șercan.

Ce a spus premierul României
Ea a arătat că într-o declarație transmisă aseară, premierul Nicolae Ciucă susține că teza sa de doctorat „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”.

„Premierul României, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, a plagiat în lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP). Mai multe pagini din lucrarea sa au fost copiate fără ca textele preluate să fi fost atribuite în mod corect autorilor originali și fără să fi fost marcate cu ghilimele, așa cum cer normele academice și în acea perioadă.

Analiza celor 138 de pagini ale tezei am făcut-o bazându-mă pe resurse bibliografice limitate, disponibile în format tipărit la Biblioteca Națională a României și la biblioteca UNAP.

Dincolo de conținutul copiat descoperit deja, nu este exclus ca o analiză bazată pe surse bibliografice extinse – de tipul unor documente interne ale departamentelor de Integrare Euro-Atlantică și Relații Militare Internaționale din Ministerul Apărării Naționale, invocate în teză – să dezvăluie și alte porțiuni de conținut plagiat”, a spus jurnalista.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.