Bomba momentului în politică! Cine ii vrea capul lui Florin Cîţu

Mai multe surse din interiorul PNL spun că fostul premier Florin Cîţu este așteptat din SUA cu o solicitare de a demisiona din funcția de președinte a partidului. Dacă nu va accepta să demisioneze, partidul va organiza un nou congres extraordinar pentru alegerea unui nou președinte, şi asta cât mai repede. Mai mult, sursele spun că ar putea fi un congres luna viitoare.

Sursele din interiorul PNL-ului spun că 40 de lideri de organizații județene din ţară au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte la PNL.

Vă veţi întreba pe cine vor pune în locul fostului premier? Tot sursele spun că majoritatea membrilor PNL îl doresc în funcţia de lider al partidului pe actualul premier Nicolae Ciucă.

Sursele spun că demisia îi va fi înmânată joi lui Florin Cîțu. Dacă fostul premier va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL din ţară vor convoca ședințe ale Birourilor permanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraordinar.

Citiți și:  Este scandal urias. A explodat bomba pentru milioane de pensionari

Potrivit surselor citate de România TV, duminică ar urma să fie convocată ședința Consiliului Național al PNL, care să demareze procedura pentru organizarea unui Congres Extraordinar, în cazul în care Florin Cîțu va refuza să demisioneze. Liberalii susțin că, odată cu Florin Cîțu, va pleca din funcție şi Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene.

S-au acumulat mult prea multe nemulțumiri în ceea ce-l privește pe Florin Cîţu, printre altele i se reproșează proasta gestionare a relației cu partenerii de coaliție, provocarea de conflicte permanente cu PSD, sabotarea lui Nicolae Ciucă în interiorul Coaliției și nerespectarea parteneriatului cu președintele Klaus Iohannis, spun sursele.

Se doreşte eliminarea din toate funcţiile pe care le deţine în numele PNL
Liderii de organizații PNL nu îi vor mai face niciun favor fostului premier, deşi se așteaptă ca Florin Cîțu să ceară în schimbul demisiei garanții că va fi păstrat la șefia Senatului, sau că va primi un post la nivel european. Dar, potrivit surselor, nimeni nu-i va oferi la schimb nicio funcţie.

Citiți și:  Informatia MOMENTULUI pe scena politica din Romania. Au semnat: ”Acum ori niciodată”

Sunt voci în PNL care l-ar dori ca preşedinte al partidului pe actualul premier Nicolae Ciucă. Mai mult, se spune că tot Ciucă va fi viitorul candidat al partidului pentru preşedinţie după terminarea mandatului lui Klaus Iohannis.

Reamintim că în prezent, preşedintele Senatului Florin Cîţu, împreună cu o delegaţie de parlamentari, a făcut o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington. El a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi ai comunităţii româneşti din zonă.

Florin Cîţu s-a întâlnit la Washington și cu președinta Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi. Fostul premier a discutat despre includerea României în programul Visa Waiver.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *