BOMBA. Joi noaptea, Raed Arafat a dat marea lovitură!


Joi noaptea, odată cu ordonanţa de urgenţă care a marcat intrarea României în starea de alertă, secretarul de stat Raed Arafat a dat o lovitură importantă: a obţinut ceva ce şi-a dorit extrem de mult până acum!

Ordonanţa de urgenţă emisă joi noaptea de Cabinetul Orban a adus o schimbare importantă pentru Raed Arafat. Sub pretextul „caracterul imprevizibil al evoluţiei răspândirii COVID-19”, schimbările operate de Guvern au făcut ca Arafat să devină noul lider coodonator al medicilor, asistenților și angajaților ambulanțelor din toată țara, adică peste 10.000 de persoane care lucrează la Ambulanţă, Salvamont şi Aviaţia MAI.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cel al cărui şef era deja Raed Arafat, va coordona inclusiv pregătirea profesională, adică spre exemplu rezidențiatul, pentru specialitățile medicale de urgență. Desigur, departamentul condus de Arafat va trebui să colaboreze în pregătirea profesională cu entităţi din Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii, însă DSU va fi entitatea coordonatoare.

Raed Arafat va primi şi coordonarea salvamontiştilor, dar şi a piloţilor şi a personalului tehnic din Inspectoratului General de Aviaţie al MAI. Raed Arafat nu s-a ascuns niciodată că doreşte să coordoneze Ambulanţa, Salvamontul şi Aviaţia MAI, cel mai recent declarând asta la bilanţul pompierilor, însă nu a reuşit până acum să obţină asta.

Ce scrie în documentul Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă?

”1. La articolul I, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

”(1) În cadrul Ministerului Afacerilor Interne, se înfiinţează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, denumit în continuare Departamentul, structură operaţională, fără personalitate juridică, cu atribuţii de:

a) coordonare integrată, cu caracter permanent, la nivel naţional, a activităţilor de protecţie civilă, de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, de asigurare a resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură necesare restabilirii stării provizorii de normalitate, inclusiv de prim ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă, în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor, denumite în continuare UPU/CPU, precum şi în cadrul structurilor SMURD şi serviciilor publice de ambulanţă, până la internarea în spital sau externarea din UPU/CPU;”, se arată în documentul oficial.

Până în prezent, Raed Arafat coordona activitatea pompierilor, cea a SMURD şi a Unităţilor de Primiri Urgenţe, scrie Libertatea.

Sursa: capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile