Bombă în politică: Trădează Ponta? Scenariul care răstoarnă calculele moțiunii

Victor Ponta vrea funcția de comisar european și îi garantează liderei PSD Viorica Dăncilă că moțiunea de cenzură va pica, au declarat surse politice din PSD pentru EVZ. Victor Ponta a negat însă: “E fake news dat de PSD. Nu am ce să negociez cu doamna Dăncilă. Eu încerc să conving parlamentari PSD să voteze moţiunea de cenzură”, a spus Ponta la B1 TV.

Negocierile dintre cei doi au dus la tergiversarea strângerii semnăturilor pentru moțiunea de cenzură. Liderul Pro România a recunoscut public că are discuții cu premierul, iar când s-a decis să semneze alături de Opoziție a anunțat că nu au ajuns la consens.

Ponta s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă la Neptun, înainte de ieșirea ALDE de la guvernare și i-a propus de atunci acest troc, însă imediat după aceea s-au certat.

Respingerea Rovanei Plumb a avut ca motiv și prejudecata potrivit căreia statele din Europa de Est sunt considerate cele mai corupte și folosite mereu ca exemplu negativ.

Comisarii propuși de România și Ungaria au fost respinși în condițiile în care propunerea Franței pentru comisar european, Sylvie Goulard, a fost dovedită că a făcut angajări fictive pe banii PE.

Propunerea Belgiei pentru postul de comisar pe Justiție, Didier Reynders, este anchetată pentru corupție și spălare de bani.

Reacția liderului Pro România: “E fake news dat de PSD. Nu am ce să negociez cu doamna Dăncilă. Eu încerc să conving parlamentari PSD să voteze moţiunea de cenzură”, a spus Ponta la B1 TV.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *