Bombă în politica românească! A fost îndepărtat din Pro România fără niciun anunț: Am fost înlocuit

Scandal imens în Pro România. În prezent au loc schimbări de forțe în rândurile liderilor e partid. Nebunia a început încă de luni, atunci când MIhai Tudose a demisionat din partidul lui Ponta. Avem ultimele informații, anunțul a fost făcut pe Facebook.

Răzvan Mitu, fondator al partidului Pro România, îl acuză pe Victor Ponta că l-a îndepărtat de la conducerea filialei Sectorului 1, fără niciun fel de anunţ prealabil. Răzvan Mitu crede că îndepărtarea lui are legătură cu relaţia apropiată pe care oare cu Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, şi ei intraţi în dizgraţiile lui Ponta.

„Astazi, 2 decembrie 2019, urmare a unei întâlniri pe care am avut-o cu Gabriela Podaşcă, colega mea din conducerea PRO România la nivel central şi la nivelul organizaţiei de Bucureşti, am aflat cu stupoare că am fost înlocuit de la conducerea filialei Sector 1 a PRO România.

Nu înteleg care sunt resorturile care au stat la baza acestei decizii, în afara unei noi reprize de gândire cu ficatul la nivelul conducerii din ce în ce mai restrânse a PRO România. Nu cred că mi se poate imputa lipsa de implicare, mai ales că mă număr şi printre cei 5 membri fondatori ai partidului, calitate pe care nu cred că mi-o poate lua cineva. Rezultatele obţinute de filiala Sectorului 1 au fost mereu peste media naţională a partidului, atât la alegerile europarlamentare, cât şi la cele prezidenţiale.

Cred că singurul lucru care mi se poate imputa în mod real este o prietenie de o viaţă cu Daniel Constantin, precum şi o bună relaţie de colaborare şi prietenie cu Sorin Cîmpeanu, şi ei fondatori ai PRO România. În felul acesta se desavârşeşte o „operă” de înlăturare a fondatorilor începută încă din luna august când, fără a consulta pe nimeni, Victor Ponta i-a adus în „casa noastră” pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe cei din ALDE cu care noi avem în continuare divergenţe şi chiar litigii în instanţă!

Sunt un om care fac politică din pasiune şi care nu a fost, nu este şi nu va fi adept al valorilor de stânga. Sunt antreprenor de foarte mulţi ani de zile, am o companie care este profitabilă, iar când am lansat PRO România în mai 2017, ca partid de centru, centru-dreapta, nu mi-am pus problema că voi deveni peste noapte socialist şi adept al valorilor de stânga. Nu am făcut scandal atunci, pentru că am considerat că interesele de grup sunt mai importante decât opţiunea mea privată, pe care ştiu însă că mi-o împărtăşesc şi ceilalţi fondatori ai partidului.

Rămân pentru toţi acelaşi coleg de nădejde, implicat şi încrezător în viitorul acestei ţări, chiar dacă nu pot să nu-mi ascund dezamăgirea faţă de genul acesta de politică ce pare dictatorială, făcută de un grup foarte mic de oameni în detrimentul intereselor partidului.

Răzvan Mitu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.