“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATIPOLITICA

BOMBA in dosarul “Gala Bute”. Elena UDREA condamnata la 6 ani de inchisoare cu EXECUTARE

Udrea Parlament

Instanta suprema a condamnat-o marti, in dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea la 6 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Elena Udrea a fost achitata pentru tentativa de folosire de declaratii false sau incomplete.
Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsa de 4 ani de inchisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce fostul mnistru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Elena Udrea a fost condamnata la 5 ani de inchisoare pentru luare de mita, 4 ani pentru o alta fapta de luare de mita, 6 ani pentru o a treia infractiune de luare de mita si tot 6 ani pentru abuz in serviciu.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, dupa contopirea pedepselor, ca Udrea sa execute 6 ani de inchisoare.
Instanta a mai dispus achitarea Elenei Udrea pentru tentativa de folosire de declaratii false ori incomplete.

Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala. Instanta a constatat ca fapta este concurenta cu cea pentru care Obreja a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, a contopit pedepsele si a dispus ca Obreja sa execute cinci ani de inchisoare.

Gheorghe Nastasia, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a primit o pedeapsa de 4 ani de inchisaore cu suspendare.
Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Nationale de Investitii, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.
Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.
Fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, a primit o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mita.
Instanta a mai dispus condamnarea omului de afaceri Dragos Botoroaga la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare. Sentinta poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme, care va da o decizie definitiva in dosarul “Gala Bute”.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015, faptele fiind de luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani. Procurorii au aratat in rechizitoriu ca in 24 iunie 2011 a fost incheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fara publicarea unui anunt de participare, intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, avand ca obiect prestarea serviciilor de promovare a Romaniei in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizarii Galei Internationale de Box profesionist de catre Federatia Romana de Box.

In baza acestui contract, la 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare in valoare de 8.116.800 lei. “Fondurile publice au fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului constituie in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului.

Prin incheierea contractului s-a urmarit in realitate asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu incalcarea procedurilor legale de achizitie publica si au fost achizitionate servicii care nu se regasesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finantare europeana”, potrivit procurorilor.

Anchetatorii au sustinut ca Elena Udrea a avut cea mai importanta contributie la savarsirea acestor fapte si la producerea rezultatului, deoarece ea a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Rudel Obreja, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului, a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intalneasca cu Obreja pentru a identifica solutii in cazul incheierii contractului si a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma sa fie alocat de catre MDRT in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice. (sursa)

VEZI SI: Elena Udrea si …ciobanul tare in toiag

VEZI SI: NASUL TV: Știrea secolului! | ELENA UDREA ESTE ÎNSĂRCINATĂ !!!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.