BOMBA Fostul iubit al fiicei lui Traian Băsescu, CONDAMNAT pentru finanţarea ilegală a campaniei președintelui


Un fost iubit al Ioanei Băsescu a fost condamnat la închisoare după ce a recunoscut în fața DNA că a comis fapte de evaziune fiscală și spălare de bani. O parte din aceste sume au ajuns în campania lui Traian Băsescu.

Fostul iubit al Ioanei Basescu, afaceristul Giovanni Francesco, a fost condamnat la un an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala si spalare de bani, intr-un proces separat din ancheta DNA privind finantarea campaniei prezidentiale din 2009 a lui Traian Basescu.

Decizia a fost data de Tribunalul Bucuresti pe 21 ianuarie si nu este definitiva. Potrivit portalului instantelor, afaceristul nu a contestat aceasta decizie, potrivit romaniatv.net.

In acest caz, Giovanni Francesco a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DNA pentru o condamnare de 1 an si 6 luni de inchisoare. Potrivit minutei instantei, judecatorii i-au confiscat suma de 100.000 de lei, bani care ar fi fost dobanditi de Giovanni Francesco prin savarsirea infractiunii de spalare a banilor.

„Mentine masurile asiguratorii dispuse de procuror in vederea acoperirii pagubei produse prin infractiunea de evaziune fiscala, pana la concurenta sumei de 735.098 lei”, se mai arata in sentinta.

Cazul lui Giovanni Francesco a fost separat de dosarul in care procurorii DNA au trimis in judecata mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Ioana Basescu, Dan Andronic, aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

Potrivit DNA, o parte din banii folositi in campania lui Traian Basescu din 2009, fonduri care ar fi provenit de la Oil Terminal, ar fi ajuns in conturile firmei lui Giovanni Francesco. Totul s-ar fi facut la instigarea Ioanei Basescu.

Giovanni Francesco si Ioana Basescu ar fi folosit o parte din bani pentru plata unei excursii in Cuba, iar alte sume au fost retrase si cheltuite in aceasta calatorie.

Giovanni Francesco ar fi folosit alte sume de bani, care proveneau dintr-un contract incheiat cu o companie de cablu, pentru plata unor servicii prestate in campania electorala a lui Traian Basescu. Printre acestea, inclusiv pentru plata societatii care a realizat pagina de internet basescu.ro sau pentru plata unor servicii de consultanta prestate de firma lui Dan Andronic.

A recunoscut tot

In rechizitorul prin care Ioana Basescu, Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi in judecata, se arata ca Giovanni Francesco a recunoscut acuzatiile. De altfel, el este protagonistul mai multor interceptari ambientale, alaturi de Ioana Basescu.

„Inculpatul Francesco Giovanni-Mario a recunoscut savarsirea faptelor si a aratat ca a actionat la cererea concubinei sale, inculpata Basescu Ioana, care i-a indicat toate contractele pe care le-a semnat si toate platile pe care le-a efectuat in contul serviciilor de publicitate.

Inculpata Basescu Ioana a primit aceste informatii de la inculpata Udrea Gabriela Elena si s-a ocupat de intocmirea contractelor si a facturilor direct sau prin intermediul angajatelor sale”, se arata in rechizitoriul DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.