Bombă fix înainte de alegeri! Firea, ultima saptamana in politica

Gabriela Firea candidează pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, însă cu doar două zile înainte ca bucureştenii să se prezinte la vot, a recunoscut întrun interviu că aceasta ar putea fi foarte bine ultima ei săptămână pe scena politică.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acordat un interviu, cu puţin timp înainte de alegerile locale de duminică, în care a vorbit şi despre programele de sprijin financiar pe care le-a creat în Bucureşti. Ea a criticat Guvernul, care acordă de multe ori „sume ridicole” unor români, pe când sprijinul venit de la Primărie ar reprezenta „diferenţa între a muri de foame şi a supravieţui”.

„Eu, când am creat programele pentru seniori, m-am gândit şi la tineri. În momentul în care părinţii unui tânăr sunt sprijiniţi de primărie, automat acel tânăr este mai liniştit şi nu mai trebuie să meargă lunar să ducă bani părinţilor pentru diverse nevoie. Deci eu m-am gândit că este un ajutor în general pentru oameni. Ajută seniorii şi automat relaxezi puţin situaţia financiară a tinerilor, care au rate, au copii de crescut sau sunt la început de drum.

Ne-am gândit ca un sprijin pentru întreaga societate. Iar programele pentru persoanele cu probleme de sănătate le-am gândit tot în acest sens, pentru că 60.000 de persoane cu dizabilităţi primesc sume ridicole de la Guvern, iar de la Primărie există acest sprijin financiar care pur şi simplu face diferenţa între a muri de foame şi a supravieţui”, a declarat Gabriela Firea.

Firea se gândeşte să renunţe la politică! Ce atac a făcut-o să se gândească la viitorul ei
Edilul Capitalei a insistat că aceste ajutoare venite de la municipalitate nu sunt „pomeni”, ci lucruri care li se cuvin celor aflaţi în dificultate şi nu poţi spune că persoanele în nevoie sunt „atârnache”. Mai mult, Firea a ameninţat că în astfel de condiţii, cu astfel de politicieni care o atacă pe aceste teme, preferă să nu mai facă deloc politică: „Prefer să fie ultima mea săptămână în politică!”

„Chiar zilele acestea s-a spus că tot ce se face pentru femei, că tot ce se face pentru seniori, că tot ce se face pentru persoane cu dizabilităţi sunt pomeni. Chiar nu mai vreau să dau nume, pentru că vreau să fim senine, dar chiar cel care crede că va avea o funcţie importantă a spus că aceste persoane sunt ‘atârnache’. În inimă mi-a dat. Cum să spui ‘atârnache’?

Toate ţările, toate oraşele din occident au şi această componentă socială. Nu sunt atârnache. Li se cuvine. Bucureştenii contribuie lunar cu 25% la PIB şi li se întoarce 1%. Eu nu vreau să pornim o discuţie despre bucureşteni şi ceilalţi. Sunt total de acord cu principiul solidarităţii, oraşele mari să ajute şi oraşele mai mici, dar în ce cuantum? Nu poţi să iei totul de la Bucureşti şi să duci în ţară şi bucureşteanului să-i arăţi obrazul că a luat un stimulent financiar.

Acest cuvânt atârnache mi s-a înfipt în inimă. Prefer să nu mai fac politică dacă politica este de oameni care spun despre ceilalţi că sunt atârnători. Prefer să fie ultima mea săptămână în politică!”, a declarat Gabriela Firea în interviul acordat, potrivit stiripesurse.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.