BOMBA din spatele Teleormanleaks: Valiza Tel Drum și cum a apărut ea. Adevăratul mesaj pentru Liviu Dragnea

Rise Project a intrat în posesia unor documente importante, pe care DNA nu le-a găsit la perchezițiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. În hard-ul din valiză se află schița casei lui Dragnea și mailuri trimise de fiul său. Se pune întrebarea: Care e mesajul pentru Dragnea?, scrie Mediafax.

Potrivit datelor furnizate până acum de Rise Project, ”o valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ”.

Valiza conține un hard negru cu 63 GB de conținut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu,

În valiză mai există o tabletă din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș și peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie.

Printre mailuri sunt unele trimise de pe o adresă salvată Ștefan Dragnea. Mailul este trimis în anul 2010: “Am și eu o datorie la un tip și nu vreau să cer lu Liviu că mă ceartă, mă poți ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru mașini”.

Există și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauză între majuscule: “L I V I U”, copii de pe documente personale ale familiei Dragnea și planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria, în dreptul căreia scrie “Casă Dragnea”.

Rise anunță că printre documente se mai află :

-Facturi pentru necesități private, achitate de Tel Drum

– evidențe contabile paralele structurate pe grup

Citiți și:  Sa ne intoarcem la practicile sanatoase: catuse, arestari televizate

– Registre de vânătoare pentru domeniile controlate de corporație

– Notițe scrise de mână cu cheltuieli urgente și socoteli

Toate într-o singură valiză găsită de un sătean din Teleorman. Pentru oricine este evident că lucrurile sunt mai complicate, iar apariția valizei cu documente seamănă cu cea a unui protocolul secret pe pragul lui Darius Vâlcov.

În cazul în care cineva ar fi vrut să “scape” de documentele compromițătoare, le-ar fi distrus, nu le-ar fi dus într-un sat, pe proprietatea cuiva. Și atunci, fie cineva păstra documentele pentru a se proteja, fie ele au fost strânse în timp și acesta a fost momentul detonării.

Unii speculează că valiza ar fi fost “aranjată” de către oameni din serviciile secrete.

Ingrid Mocanu, fosta șefă a Direcției de avizare din cadrul Ministerului Justiției comentează “era coincidențelor”.

“Era coincidențelor. Țăranii găsesc pe câmp valize cu documente compromițătoare despre Dragnea, în plin scandal al dosarelor lui Iohannis, grefiere negăsite bagă clasări abuziv prin dosarele lui Lazăr, alte grefiere lipesc foile protocoalelor ultrasecrete paraditoare, care au băgat cetățeni nevinovați prin pușcării. Clasările lui Iohannis se dau cu 24 de ore înainte de a candida, se depun și ele la dosarele de candidatură în funcții în care numește cel ”albit”, iar ”clasatorii” toți devin șefi prin Prokuratură. Cel care îl declară incompatibil pe același Iohannis e ”umflat” din pat și aruncat în pușcărie pentru o prostie, la fix două luni de la data la care Sistemul a învins în alegeri, pentru că stătea lumea la cozi și nu putea vota (ei votând dublu față de tura trecută). Așadar, partea ”coldistă” a învins partea ”maioristă”… în timp ce noi ne votam președintele, chipurile. Numai și numai ”coincidențe”, a scris Ingrid Mocanu, pe Facebook.

Și se mai pune o întrebare. A știut Liviu Dragnea că o valiză cu date importante “se plimbă” prin Teleorman? În ultimele zile, liderul PSD a avut mai multe ieșiri nervoase în fața presei, în momentul în care a fost întrebat de relațiile din partid sau dacă îl ajută anumite proiecte de lege care vizau detenția la domiciliu.

Citiți și:  Demisia momentului în România!

În 9 septembrie., Liviu Dragnea spunea la Antena 3: „Ce ar pierde SRI? Eu am mare respecte pentru miile de ofiţeri SRI, nu pentru conducere, pentru că aceşti oameni fac o muncă nevăzută a căror rezultate se fac văzute, ei asigură un pilon serios pentru România, dar, din păcate, conducerile la acest Serviciu au ieşit din matca constituţională şi au acţionat într-un mod subteran şi obscur. Sigur de ce nu le-ar place să rămână PSD la guvernare? Pentru am anunţat că vrem să modificăm toate legile securităţii naţionale şi vor reveni în matca lor şi nu vor mai putea să facă şi să desfacă parchete, să trimită sentinţe în plic”.

Dezvăluirile vin cu o zi înainte de ședința CEX PSD, în care, potrivit unor voci, se va discuta despre puciștii din partid și posibile măsuri împotriva lor.

Dosarul Tel Drum a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene. Procurorii spun că cei care făceau parte din grup ar fi conceput activitate acestuia în etape, în funcţie de zonele, firmele şi influenţa pe care le aveau. Primul pas, în viziunea DNA, ar fi fost privatizarea Tel Drum şi transferarea din proprietatea CJ Teleorman „în sfera de influenţă şi control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse”.

Liviu Dragnea a fost pus, oficial, sub urmărire penală de DNA în 13 noiembrie 2107, fiin cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false pentru obţinerea frauduloasă de fonduri europene, dar şi de abuz în serviciu în legătură cu favorizarea firmei Tel Drum în privinţa acordării de contract.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile