‘Bomba’ din decizia CCR: Alegerile parlamentare ar putea să fie AMANATE

Judecătorii CCR au publicat, marți, motivarea deciziei potrivit căreia Parlamentul are dreptul să stabilească data alegerilor parlamentare.

În cuprinsul deciziei, Curtea Constituțională spune că legea criticată este constituțională în raport cu criticile formulate, astfel că după intrarea în vigoare a legii, își încetează de drept efectele Hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit pe 6 decembrie data alegerilor parlamentare.

„Prin urmare, Hotărârea Guvernului nr.744/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.816 din 4 septembrie 2020, deşi emisă cu respectarea legii în vigoare la data respectivă [art.6 alin.(2) din Legea nr.208/2015], îşi încetează de drept efectele în urma intrării în vigoare a legii criticate”, se arată în motivarea CCR.
Pentru intrarea în vigoare a legii, este nevoie ca ea să fie promulgată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial.

Citiți și:  CCR, asasinii României | Sute de bolnavi de Covid au plecat din spitale și mii de români au ieșit din centrele de carantină și izolare

Cum legea prevede că data alegerilor se fixează cu cel puțin 60 de zile înainte de scrutin, nu mai este posibil ca data alegerilor să rămănâ 6 decembrie în cazul în care legea va intra în vigoare.

Stiripesurse.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

119 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile