BOMBA DESPRE PENSII. Se întâmplă din ianuarie! Cine este „afectat”

Pensii militare 2019. După anunțul incert făcut de Ludovic Orban, Casa de Pensii dă asigurări că indexarea pensiilor militare va avea loc în noul an.

Creşterea pensiilor militare este dată ca sigură de Ministerul Apărării Naţionale, deși acestea sunt în pericol de a nu mai fi indexate, așa cum a promis guvernul condus de Viorica Dăncilă, scrie Antena3.

Casa de pensii a militarilor a luat toate măsurile necesare pentru aplicarea acestei indexări începând cu luna ianuarie a anului viitor, precizează MAPN într-un comunicat.

Anunțul a venit după ce premierul Ludovic Orban declarase cu doar câteva ore mai devreme că majorarea cu 4,6 la sută a pensiilor militarilor ar fi incertă şi că se va face abia după o analiză serioasă.

Citiți și:  Traian Băsescu: Fiecare pensionar este FURAT de Guvernul PNL! Sunt batjocoriți și înșelați

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că această măsură depinde de anumite analize. Pe ultima sută de metri și în „ilegalitate”, fostul guvern PSD a promis sindicatelor militare majorarea cu 4,6% a pensiilor militarilor, la două săptămâni după ce fusese demis prin moțiune de cenzură.

„Aștept rezultatul analizei grupului de lucru care este constituit. Evident, obiectivul nostru este să nu se creeze diferențe în pensii între un militar care s-a pensionat în 2016 și un militar care s-a pensionat în 2019. De asemenea, să nu se adâncească acest decalaj prin sistemul diferit de indexare”, a răspuns Ludovic Orban.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

52 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile