Bomba anului. Rareș Bogdan: „Ludovic Orban va demisiona”

O știre bombă a fost dată în penultima zi a anului de europarlamentarul liberal, Rareș Bogdan. El a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că în luna februarie, Ludovic Orban va demisiona.

Jurnalistul Dan Andronic a obținut răspunsul bombă de la Rareș Bogdan: ”În luna aprilie vom avea alegeri anticipate. În februarie Orban va demisiona”.

Rareș Bogdan a confirmat faptul că că premierul Ludovic Orban va demisiona în februarie, iar PNL va forța alegerile anticipate.

Discuția din platoul Antenei 3 a plecat de la ideea alegerilor anticipate, tot mai vehiculate în ultima perioadă.

După ce Dan Andronic a calculat plecând de la momentul alegerilor anticipate respectiv luna aprilie, pașii care terbuiesc respectați, adică o campanie electotrală de 30 zile, procedura parlamentară și constituțională de respingere a două nominalizări la postul de premier, a rezultat că în mod estimativ „ între 1-15 februarie 2020 Ludovic Orban ar trebui să își anunțe demisia”.

Citiți și:  A explodat scandalul in coalitie. Ciolacu cere o ședință ”de urgență” după declarațiile lui Rareș Bogdan

La acest calcul, al lui Dan Andronic, prim-vicepreședintele PNL a răspuns scurt, „da”.

Dialogul a continuat în studioul Antenei 3. Dan Andronic a întrebat dacă PNL are voturile necesare asigurării unei majorități care să accepte ideea alegerilor anticipate.

Răspunsul lui Rareș Bogdan a fost acela că ținând cont de sprijinul USR, ALDE, PMP și cel anunțat astăzi de UDMR pentru declanșarea anticipatelor, mai sunt necesare „doar 24 de voturi”, voturi pe care urmează să le obțina cu ajutorul celor care au plecat de la Pro-România, a unei părți a deputaților minorităților și a altor parlamentari foști PSD.

În privinta traseiștilor Rareș Bogdan a fost extrem de categoric spunând ca PNL are suficienți oameni de valoare și că în cazul unor alegeri anticipate cele 170 de mandate de parlamentar, noi, vor fi acoperite de membrii ai partidului. cu o singură excepție. Este vorba de Sorin Câmpean fost ministru al Educației în Guvernul Ponta și membru de frunte în Pro-România, pe care l-ar vedea pe liste PNL.

Citiți și:  Lovitură DURA pentru Florin Cîțu! Mesajul lui Rareș Bogdan

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.