BOICOT al ierarhilor români față de pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei. Trinitas Tv nu a transmis Sf. Liturghie

Niciun alt ierarh român, înafară de IPS Teodosie, nu a participat la hramul Sf. Apostol Andrei de la Peștera unde Sfântul a poposit pentru a încreștina poporul român. Asistăm la un boicot laș fără precedent al ierarhilor.

Ca la un ordin, ierarhii au evitat coslujirea cu IPS Teodosie, așa cum se întâmpla în anii precedenți. Patriarhul s-a spălat pe mâini, asemeni lui Pilat, plasând conflictul dintre arhiepiscopul Teodosie și guvernul Orban în curtea Secretariatului de Stat pentru Culte.

Dacă pe Iohannis și Orban sau alți politicieni îi înțelegem că datorită ateismului lor au refuzat invitația IPS Teodosie de a participa la pelerinajul Sf. Andrei, neparticiparea niciunui alt ierarh român este de neînchipuit. Nici măcar nu și-au exprimat, în scris, sprijinul pentru IPS Teodosie sau dezacordul față de abuzurile autorităților, așa cum au luat atitudine în cazul pelerinajelor de la Iași și București. Ne aducem aminte, că însuși Înaltul Teodosie a fost cel care a luat atitudine și a apărat dreptul credincioșilor de a participa fără restricții la pelerinajul Sfintei Parascheva și al Sfântului Dimitrie Basarabov.

Mai mult, Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române nu a transmis în direct, cum s-ar fi cuvenit, slujba de la Peștera Sfântului Andrei. A fost doar o transmisie audio pe facebook, a Arhiepiscopiei Tomisului, care și aceasta a fost bruiată în momentele cele mai importante, cum ar fi citirea Apostolului zilei și a Sfintei Evanghelii. Organizatorii și credincioșii cred că au a ”face” cu un bruiaj profesionist pentru ca evenimentul să rămână unul strict local. Totul în condițiile în care în ultimele zile a existat o adevărată campanie a autorităților centrale și locale prin care cetățenii erau îndemnați să nu meargă la marea sărbătoare creștină pe motiv că există un risc puternic de infectare cu coronavirus.

Rușine trădătorilor!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *