Boala MORTALA care a reapărut în ţările din Africa. E cod roşu, a fost declarată epidemie

Nigeria a emis o alertă sanitară cod roșu după reapariția epidemiei de Ebola în Guinea. Toate punctele de intrare în țară vor fi monitorizate pentru a depista eventualele cazuri suspectate.

Guineea a declarat duminică focar de Ebola într-una dintre regiunile sale, după ce națiunea din Africa de Vest a confirmat cel puțin șapte cazuri de boală, inclusiv patru decese.

Cel mai mare focar de Ebola din lume a început în 2014 în Guineea și a continuat până în 2016, răspândindu-se în Liberia și Sierra Leone. Peste 28.000 de persoane au fost infectate și peste 11.000 au murit.

Focar de Ebola în Guinea, cod roșu în Nigeria
Ministrul Sănătății din Nigeria, Osagie Ehanire, a anunțat că toate punctele de intrare în țară vor fi monitorizate pentru a depista eventualele cazuri suspectate.

El a mai spus că Nigeria este pregătită să trimită voluntari pentru a sprijini acțiunile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a reduce răspândirea bolii în Guineea.

Guineea a declarat duminică focar de Ebola într-una din regiunile sale, după ce națiunea din Africa de Vest a confirmat cel puțin șapte cazuri de boală, inclusiv patru decese, a declarat Agenția Națională pentru Sănătate și Securitate (ANSS).

Sursa: fanatik.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație