Boala „femeilor neiubite” afectează femeile cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani. Află cum o recunoști.

femeia-2

Boala „femeilor neiubite” este denumirea populară a endometriozei, o afecțiune ginecologică, ce afectează femeile cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani. Află cum o recunoști.

 

Endometrioza este o afecțiune dureroasă, caracterizată prin faptul că celulele din uter se implantează în afara lui. De obicei, ajung în ovare sau intestine, dar în cazuri rare pot apărea și în regiunea pelviană. În cazul „bolii femeilor neiubite”, celulele endometriale se comportă ca și cum ar fi în uter, așa că se se subțiază, se rup și sângereză la fiecare menstruație. Pentru că țesutul care se formează nu are pe unde să iasă, rămâne blocat, ducând la formarea unor chisturi sau a unor leziuni care leagă organele între ele, potrivit mayoclinic.com.

CITESTE SI: Harta durerilor de cap: află ce boală ai în funcţie de durere

Cum îți dai seama că ai endometrioză

Endometrioza provoacă durere, uneori severă, mai ales în timpul menstruației. În această perioadă, și scaunul și urinarea pot și însoțite de disconfort. Durerea în timpul actului sexual aste un alt semn că ai putea suferi de „boala femeii neiubite”. În unele cazuri, pot apărea și sângerări între menstruații, oboseală, diaree, constipație, balonare sau greață.

CITESTE RESTUL ARTICOLULUI PE CYD.RO

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.