Boala cumplită care produce modificări în tot corpul. Face prăpăd în caz de COVID

Destul de mulți oameni suferă de această boală care nu doare, dar care produce modificări importante în tot corpul. În caz de infectare cu coronavirus, aceasta devine și mai periculoasă, chiar mortală.

Din păcate mulți oameni se confruntă cu obezitatea din diferite motive. Chiar dacă aceasta nu doare, produce multiple modificări în toate funcțiile organismului uman.

Combinată cu coronavirus, cele două pot deveni mortale având în vedere că aceste două boli intervin negativ în trei direcții.

Cum afectează obezitatea și coronavirusului corpul uman
Este cunoscut faptul că persoanele care suferă de obezitate au afectat tot aparatul respirator, având în vedere că țesutul gras în exces limitează schimburile de gaze de la nivelul plâmânilor.

Infectarea cu coronavirus se poate face foarte ușor pe această cale, având în vedere că virusul necruțător reduce și el oxigenarea.

Profesorul doctor Cătălin Copănescu, medic la secția de chirurgie minim invazivă, precizează că obezitatea asociază un sindrom pro-coagulant în timp ce virusul face același lucru.

„Obezitatea asociază un sindrom pro-coagulant, sângele se coagulează mai uşor, apar tromboze, virusul face același lucru şi agravează situaţia.”, spune medicul.

Un alt aspect care trebuie menționat este că atât obezitatea cât și coronavirusul vulnerabilizează toate funcțiile cardio-vasculare.

Imunitatea este afectată
Persoanele care au mai multe kilograme în plus trebuie să știe că acest lucru afectează răspunsul imun. Celulele imune numite macrofage se infiltrează în ţesutul gras şi determină inflamaţie în mod normal. Peste această inflamaţie, dacă apare inflamaţia determinată de o infecţie, vorbim despre o persoană cu riscuri.

În acest context, persoanele care sunt supraponderale trebuie să facă testele de inflamație, dar şi să vă dozaţi vitamina D din sânge. Aceasta vitamină reglează răspunsul imun. În bolile care au o componentă inflamatorie, de obicei nivelui ei e scăzut.

Obezitatea are nevoie de diagnostic, apoi de programe medicale. Prin acestea, se normalizează inclusive funcţiile vitale ale organismului uman.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile