Boala care va exploda în lume din cauza COVID-19. Va fi prăpăd

Anunț alarmant al specialiștilor în boli neurologice. Covid-19 ar putea duce la o creștere iminentă a cazurilor de demență.

Potrivit unui grup care reprezintă peste 100 de asociații la nivel global – Alzheimer’s Disease International -Organizația Mondială a Sănătății și guvernele din întreaga lume trebuie să „urmărească impactul potențial al COVID-19 asupra creșterii ratelor de demență”, scrie cnbc.

Explozie a cazurilor de demență la nivel mondial
Pandemia ar putea provoca o creștere semnificativă a numărului de pacienți cu demență, deoarece unele cercetări au arătat că infecțiile cu Covid pot crește probabilitatea unei persoane de a dezvolta demență mai devreme. Demența se referă la o deteriorare a creierului, afectând memoria, gândirea, comportamentul și emoțiile. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență.

Pe termen scurt, „ratele de demență pot scădea temporar ca urmare a numărului ridicat de decese provocate de Covid în rândul persoanelor cu demență. Se estimează că din totalul deceselor COVID-19 intre 25 și 45 la sută au fost persoane care sufereau de demență”, a declarat grupul cu sediul la Londra.

Impactul neurologic al COVID-19, vinovat
Pe termen lung, numărul persoanelor cu demență „ar putea crește semnificativ din cauza impactului neurologic al COVID-19”, a adăugat grupul.

„Mulți experți din întreaga lume sunt preocupați de legătura dintre demență și simptomele neurologice ale COVID-19”, spune Paola Barbarino, director executiv ADI.

Dr. Alireza Atri a spus că este „foarte îngrijorat” de efectele așa-numitului Covid lung. Acesta include simptome precum pierderea gustului și a mirosului, „ceața creierului” sau pierderea clarității mentale, precum și dificultăți de concentrare, memorie și gândire.

Atri, șeful Sun Health Research Institute din SUA, a explicat că noul Coronavirus poate deteriora și coagula micile vase din creier, poate afecta imunitatea organismului și poate provoca inflamații.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *