Bloomberg. Doctorul Anthony Fauci si alti cercetatori, studiu de ULTIMA ORA despre Covid-19!

Un grup internațional de cercetători consideră că evoluția severă a COVID-19 se poate datora, în special, particularităților sistemului imunitar. Acest lucru este afirmat într-un material publicat de Bloomberg. Una dintre cauzele complicațiilor grave la cei infectați cu coronavirus poate fi secreția insuficientă a proteinei interferon în organism.

„Se pare că există un mare truc cu acest virus”, spune Shane Crotty, de la centrul de cercetare din San Diego, California. Potrivit acestuia, „acest truc constă în evitarea unui răspuns imun înnăscut pentru o lungă perioadă de timp”, inclusiv pe cele asociate cu eliberarea interferonului.

Agenția estimează că descoperirile cercetătorilor s-ar putea ajuta cu dezvoltarea de medicamente care ar putea viza sistemul imunitar pentru a-i ajuta pe cei infectați cu coronavirusul.

Geneticianul de la Universitatea St. Radbod din Nijmegen (Olanda) Alexander Hoischen a remarcat, de asemenea, importanța unui răspuns imun timpuriu la persoanele infectate. Cercetătorii cred că răspunsul diminuat poate fi observat, în special, la bărbații în vârstă cu probleme de sănătate. Datele cercetării sunt, de asemenea, evidențiate în două articole publicate la începutul acestei săptămâni în revista Science.

Publicația notează că un răspuns imun prea pronunțat poate fi asociat și cu complicații la cei infectați. „Aceasta este o boală foarte interesantă, pentru că imunitatea prea slabă nu este bună”, a spus directorul Institutului Național al SUA pentru Boli Alergice și Infecțioase, Anthony Fauci, la un seminar web organizat la începutul acestei luni. „Imunitatea prea puternică este foarte, foarte rea”, a adăugat el.

Stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.