BLAT LA PREZIDENTIALE! Înțelegerea secretă dintre Iohannis și Dăncilă! S-a aflat acum

O persoană cu greutate în PSD recunoaște că Viorica Dăncilă s-a schimbat la 180 de grade după ce a vorbit cu președintele Klaus Iohannis. Totul s-a schimbat în acțiunile fostului șef al PSD după această discuție, care a călcat în picioare astfel și înțelegerea avută în prealabil.

Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă ce s-a întâmplat între el și Viorica Dăncilă și cum s-a răcit relația lor după ce fostul șef al PSD și-a schimbat părerea despre Congresul din 2019 și candidatura la prezidențiale. Stănescu spune că a avut o înțelegere cu Viorica Dăncilă să nu organizeze Congres în 2019 și să nu candideze la alegerile prezidențiale.

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred.

Citiți și:  Iohannis intra peste scandalul Șoșoacă-Goracci: Cer să se verifice la sânge

Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat.

Eu i-am spus: Doamna Dăncilă, doamna prim-ministru, Viorica, nu mai ştiu cum i-am spus, în condiţiile date m-aţi pierdut, pentru că am stabilit că nu facem nişte lucruri şi dumneavoastră aţi ţinut doar câteva zile. Eram cu câţiva colegi, i-am pus să-şi dea cu părerea dacă vor congres sau nu vor congres, toţi au zis că nu vor congres. Doamna Dăncilă fiind prim-ministru, sigur, cu obedienţa unora, că nu mă feresc spun lucrul ăsta, a făcut congres. Eu am fost la congres, n-am votat, s-a ales preşedinte. Sigur, asta era clar, lucrurile erau clare, că convocarea unui congres şi alegerea dumneaei erau spre candidatura dumneaei până la urmă, asta era miza.”, a spus Paul Stănescu.

Citiți și:  Este REVOLTA pe scena politica. Klaus Iohannis, lovitura momentului!

Stănescu a mai spus și că Viorica Dăncilă a încercat să-l dea afară în ciuda faptului că a rămas devotat partidului.

„La un moment dat, doamna Dăncilă chiar a vrut să mă dea afară, să mă elimine din partid pentru că n-am făcut altceva decât să spun ce cred că este bine pentru partid. I-am spus că rămân devotat partidului, că nu amestec prieteniile atunci când este vorba despre partid. Sunt omul care reuşeşte să facă această diferenţiere atunci când e vorba de partid.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.