Blasfemie de Craciun pe Netflix: “Prima Tentaţie a Lui Hristos” il arata pe Iisus homosexual şi pe Fecioara Maria adulteră

Netflix transmite filmul blasfemios ‘de Crăciun’ ilustrându-l pe Iisus homosexual şi pe Fecioara Maria ca adulteră

SAO PAULO, Brazil, December 12, 2019 (LifeSiteNews) – Netflix a lansat un “film special de Crăciun” care-l ilustrează pe Iisus ca homosexual şi pe Fecioara Maria ca adulterină, făcând ca mai mult de un milion de oameni să semneze o petiţie pentru a scoate filmul din portofoliul Netflix.

A Primeira Tentação de Cristo, sau Prima Tentaţie a Lui Hristos, este o producţie a Porta dos Fundos- o trupă de comedie din Brazilia. În presupusa parodie, Iisus este arătat aducând acasă un iubit homosexual să-i întâlnească pe Maria şi Iosif.

Pe social media, Netflix a proclamat: “Iisus, care face un scor de 3-0, aduce acasă un musafir surpriză să-i cunoască familia. Un film special de Crăciun atât de prost, trebuie să fie de la comedianţii de la Porta dos Fundos.” Tradus, Porta dos Fundos înseamnă “uşa din dos.”

Mai mult de un milion de oameni a semnat o petiţie pe Change.org cerând ca filmul “grav ofensator” să fie scos de pe popularul serviciu de online streaming. Politicienii şi persoanele publice au condamnat filmul şi Porta dos Fundos. Faimosul actor şi regizor Brazilian, de exemplu, a scris pe, Facebook că trupa de satiri este “demnă de milă” pentru crearea “filmelor pornografice.”

De asemeni pe social media, pastorul evanghelist creştin şi politician Marco Feliciano s-a plâns că tribunalul a hotărât împotriva interzicerii producţiilor Porta dos Fundos de dragul “libertăţii de expresie.” Altruistul Feliciano caută „acţiuni conexe ale bisericilor şi ale oamenilor buni pentru a opri acest grup”.

O organizaţie care aduce împreună zeci de comunităţi creştine evanghelice în Brazilia, Coalizão pelo Evangelho, sau Coaliţia Evangheliei a denunţat de asemeni filmul. Pe situl organizaţiei, Pastorul Joel Theodoro de la Biserica Prezbiterană Imperială Bairro din Rio de Janeiro a scris că şi-a anulat abonamentul la Netflix deoarece acest film constituie o „umilire adresată Domnului.”

Pe acelaşi website, Pastorul Thiago Guerra de la Trinity Church din Sao Paulo a scris că, codul penal din Brazilia are prevăzute amenzi sau pedepse cu închisoarea pentru cei care batjocoresc în mod public pe cineva pe baza convingerilor religioase sau defăimează în public un act sau obiect de cult religios.

Netflix a spus ziarului O Estado de S. Paulo că ei “preţuiesc şi aprobă libertatea de creaţie a artiştilor cu care lucrează, şi de asemeni recunoaşte că nu toată lumea va gusta acest fel de conţinut. De aici şi libertatea de alegere oferită de companie în variatul său meniu de opţiuni, care include, de exemplu, povestiri Biblice.”

Anul trecut, Porta dos Fundos a lansat o parodie la filmul Hollywoodian The Hangover (marea mahmureală). în versiunea Braziliană a Netflix, discipolii lui Iisus se trezesc mahmuri în dimineaţa de după Cina Cea de Taină şi se întreabă unde s-o fi dus Mesia. Pe social media, istoricul Murilo Cleto a scris că emisiunea specială din 2018 a trupei îl ilustrează pe Iisus ca pe un beţiv “sadic, ucigaş, hedonist căruia nu-i plăcea să se roage şi pe care nu-l băga nimeni în seamă. Acum că este inofensiv şi homosexual, lumea s-a prăbuşit. Îţi atrofiază creierul.” Emisiunea specială din 2018 a câştigat un premiu internaţional Emmy Award pentru cea mai bună comedie.

Sunt 120 de milioane de oameni în Brazilia care se identifică ca şi catolici şi există o comunitate in creştere de creştini evanghelişti. Preşedintele pro-viaţă Jair Bolsonaro a reafirmat identitatea creştină a brazilienilor şi a confruntat agenda LGBTQ.

Apăsaţi aici pentru a contacta Netflix pentru o comunicare respectoasă.

Traducerea: Costin Ştirbu / saccsiv

Vezi: Netflix: Iisus a fost un Homosexual și la fel a fost și Dracula! VIDEO

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu