BLACK FRIDAY, sau VINEREA NEAGRA cand sufletele au “preturi reduse”

Şi anul acesta suntem bombardaţi de câteva zile cu anunţuri, reclame şi chiar articole de presă despre faimoasa goană după cumpărături, “Black Friday”. Cu adevărat o zi de vineri neagră, o zi în care spiritul capitalist şi materialismul gregar transformă oamenii în turme de animale. Munceşte, cumpără, consumă şi mori!

Deşi românii sunt mari amatori de lupte corp la corp când vine vorba de primirea vreunei tigăi promoţionale oferite la câte o deschidere de supermarket, aceste adevărate noi temple ale consumismului, Black Friday este totuşi marcă de import. De unde? Din SUA, bineînţeles, “pământul oamenilor liberi”. Liberi să se dezbrace de ultima fărâmă de demnitate umană şi să devină zombi ai mall-urilor. Statisticile arată că în această zi peste 37 la sută din americani merg la cumpărături. Cam 1 din 3!

Citiți și:  Rusia somează România (VIDEO)

La noi adresele de internet ale unor companii şi magazine online anunţă an de an încă de la primele ore ale dimineţii epuizarea stocurilor. La fel centrele comerciale sunt pline de vânători de chilipiruri. Suflete amăgite, mai ales că este cunoscut faptul că majoritatea firmelor măresc artificial preţul produselor doar pentru anunţa reduceri.

Conform unui sondaj de opinie, circa 4,1 milioane de români au auzit de “Vinerea neagră”. Puţină lume ştie însă că există şi “Buy Nothing Day”, marcată sâmbătă, pe 30 noiembrie, la nivel global, imediat după “Black Friday”. “Ziua fără cumpărături” e practic o formă de protest față de consumerismul agresiv şi a fost introdusă pentru prima oară în Canada. Cu această ocazie dorim să te provocăm şi să te întrebăm dacă ai curaj să nu cumperi nimic măcar o zi? Sursa: FrontPress.ro

Citiți și:  Putin a pus ochii pe România! Mesaj DUR de la Kremlin: Ne-au înşelat grosolan

Poezia “Black Friday” de Goran Mrakic

Cumpărați, cumpărați,
cobailor degenerați
plasme, truse, măști și skiuri
telefoane, bigudiuri,
luați lanterne, rujuri, farduri
scoateți banii de pe carduri
cumpărați, cumpărați,
creștinilor “cumpătați”!

Cheltuiți, cheltuiți
toți banii agonisiți
dați dragilor idioți
milioane pe chiloți
hai, veniți, roiți în stoluri
prin buticuri și prin moluri
cheltuiți, cheltuiți
banii voștri nemunciți

cumpărați, cumpărați,
iobagilor disperați
fiți la modă, dați cu banu
umpleți zdravăn burdihanu
veniți dragi alegători
astăzi fiți consumatori
cumpărați, cumpărați
în picioare vă călcați!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.