BISERICA ORTODOXA ROMANA raspunde campaniei „Vrem spitale, nu catedrale! Biserica e un spital pentru suflete si vindecarea de pacate

Biserica Ortodoxa Romana s-a sesizat in cazul campaniei „Vrem spitale, nu catedrale!” declansata de Asociatia Secular-Umanista, raspunzand ca si bisericile sunt spitale, dar pentru suflete.

„Sprijinul de la bugetul de stat pentru cultele religioase din Romania este constitutional si legal, fiind consecinta confiscarii proprietatilor bisericesti prin legea secularizarii din anul 1863 si de catre regimul comunist din Romania dupa anul 1948”, se arata intr-un comunicat al BOR remis Ziare.com.

In ultima luna Guvernul Romaniei a alocat BOR 30 de milioane de lei si Complexul hotelier ‘Bradul’ din Covasna.

„In Romania, conform Constitutiei si Legii Cultelor nr. 489/2006, Cultele sunt autonome fata de Stat si beneficiaza de sprijin de la bugetul de Stat pentru activitatea lor spirituala, sociala, educationala si culturala in favoarea societatii romanesti”, spune biroul de presa al BOR.

BOR afirma ca depune anual o prodigioasa opera sociala, medicala si educationala, care o costa 16 milioane de euro. „Intre institutiile sociale ale Bisericii Ortodoxe Romane se numara 44 institutii medicale si farmacii, inclusiv un spital (Providenta – Iasi) „, se arata in comunicat.

Comunicatul BOR ii asimileaza pe membrii Asociatiei Secular-Umaniste fostilor ideologi ai doctrinei comuniste si ii acuza de propaganda: „Daca in trecut activistii ideologiei ateist-comuniste din Romania au limitat prin mijloace represive prezenta si activitatea Bisericii in societate, azi noii ideologi secular-umanisti incearca sa combata Biserica prin propaganda tendentioasa”.

In final, se afirma ca biserica are un rol vindecator, asemeni spitalelor, numai ca intr-o alta directive, spiritual. „De altfel, biserica prin slujbele ei intr-o comunitate este un spital pentru suflete, pentru vindecarea de pacate, de ganduri, cuvinte si fapte rele, dar mai ales pentru vindecarea omului de instrainarea lui de Dumnezeu si de semeni”, se incheie comunicatul BOR.

Pentru comemorarea a 150 de ani de la secularizarea averilor manastiresti decisa de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Asociatia Secular-Umanista organizeaza duminica o forma de protest deschisa prin care oamenii sunt invitati sa isi faca poze in fata institutiilor guvernamentale purtand banere si afise cu proteste la adresa cadourilor facute de guvernul Ponta BOR-ului in ultimele saptamani.

Oamenii sunt rugati apoi sa posteze aceste poze pe retelele de socializare.

A.V. , Ziare.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Romania are nevoie sa fie condusa de oameni de ınalt calibru moral care sa nu fie interesati deloc de bani, proprietati , functii politice . Oameni care sa ışi faça doar datoria fata de tara şi popor. Şi care sa ştie ce trebuie facut ptr. a transforma aceasta tara ıntr-o gura de rai. Doar acest tip de oameni pot salva tara noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.