Bine ați venit în viitor: taxe mai mari și varsta de pensionare majorata

Un cunoscut analist economic dă cea mai proastă veste românilor: Va crește vârsta de pensionare și vom avea de plătit taxe mai mari, pentru că altfel nu va putea fi echilibrat bugetul general consolidat, puternic afectat în prezent de datoria publică în creștere accelerată și de lipsa unei economii care să susțină rambursarea creditelor luate de Guvern.

Un cunoscut analist economic dă cea mai proastă veste românilor: Va crește vârsta de pensionare! Iancu Guda a explicat joi, prin intermediul unui mesaj posta pe Facebook, că România nu poate avea așteptări prea optimiste cu privire la situația bugetară.

De vină ar fi politica guvernării liberale, care împrumută foarte mult țara, fără a stimula economia națională să aducă venituri la bugetul de stat, pentru a putea returna creditele contractate.

Guda înfierează practica Guvernului Cîțu se a se împrumuta pentru cheltuieli curente, deși economia dă semne de revenire.

Un cunoscut analist economic dă cea mai proastă veste românilor. ”Ne sabotăm”
”Guvernul a împrumutat ieri 3,5 miliarde de euro, o sumă record pentru o singură ieșire pe extern. Principalele idei pe care le-am expus:

Împrumuturile vor continua – Necesar finantare Romania in 2021 de 130 mld lei vs 102 mld anul trecut.

Total imprumuturi intre 2015-2019 = 110 mld‼️ Deci, intr-un an de crestere economica (2021) luam datorii noi cat in 5 ani de crestere 2015-2019!

Într-un ritm accelerat: datoria publica relativ la veniturile publice curente a crescut de la 101% (2010) la 191% (2021)

De ce? Pentru ca suntem prosti! Ne sabotam (veniturile sunt subdimentionate cu 30% din cauza economiei subterane si costurile sunt supradimensionate pe segment social).

”Taxe mai mari și vârsta de pensionare majorată”
Ne imprumutam si mai mult desi economia isi revine … pentru ca am crescut salariile in sectorul public si pensiile in vreme de pandemie.

Ne împrumutăm să ieșim la restaurant.

Noi, ce facem? O companie performanta se imprumuta pentru investitii si ramburseaza creditele din profituri si cash flow viitor!

Asa ar trebui sa fie si o tara, rambursand cu excedentele fiscale viitoare, datorita investitiilor si reducerii economiei subterane!

Dar noi ne imprumutam pentru cheltuieli curente iar generatiile viitoare sunt in scadere, din cauza sporului natural negativ (-7 / 1000 locuitori in 2021 MAXIM istoric).

Bine ați venit în viitor: taxe mai mari și varsta de pensionare majorata. Reformă!?”, a scris joi Iancu Guda pe internet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!