Bill Gates spune adevărul despre Coronavirus si spulberă mitul suprem

Bill Gates dezvăluie o teorie interesantă despre eradicarea virusului chinezesc care a făcut ravagii la nivel global.

„Singura modalitate de a elimina amenințarea acestei boli într-un loc din lume este de a o elimina în toate locurile de pe planetă”, a spus Bill Gates în discursul său la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

„Lumea se află în pragul unei mari descoperiri științifice: după toate probabilitățile, un vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19 va fi disponibil la începutul anului viitor.

Va fi probabil mai mult de un vaccin”, afirmă Bill Gates subliniind, însă, că „eradicarea bolii nu va avea loc automat”, deoarece „este necesar să ne asigurăm că există capacitatea efectivă de a produce miliarde de doze de vaccin, de a găsi finanțări pentru a-l realiza și de a identifica cele mai potrivite strategii pentru distribuirea sa”.

Bill Gates ilustrează, apoi, noile modele de previziuni elaborate de Universitatea Northeastern, care ajută să înțelegem ce se întâmplă dacă distribuirea vaccinului este inegală.

„Cercetatorii au analizat două scenarii posibile. În primul, vaccinurile sunt distribuite în toate țările în funcție de numărul de locuitori.

În al doilea, găsim o situație foarte apropiată de ceea ce se întâmplă în aceste zile, și anume că cele mai bogate cincizeci de țări de pe planetă vor avea la dispoziție primele două miliarde de doze de vaccin. În acest scenariu, virusul va continua să se răspândească necontrolat timp de patru luni în trei sferturi ale globului. Și vom asista la dublarea numărului morților”, explică Bill Gates.

„Ar fi o catastrofă morală”, adaugă filantropul american.

Bill Gates nu crede că vaccinul împotriva noului coronavirus va fi gata până la finalul anului, deşi sunt mai multe versiuni aflate în dezvoltare în SUA.

„Niciunul dintre vaccinurile în dezvoltare nu va aplica pentru aprobare în SUA înainte de finalul lunii octombrie”, a declarat americanul.

„Cred că odată ce ajungem în decembrie sau ianuarie există şanse ca cel puţin două sau trei să meargă spre aprobare, dacă eficienţa acestora există. (…) Există aceste trei faze de testare necesare, iar singurul vaccin care ar putea cere aprobare de urgenţă dacă totul ar merge perfect ar fi cel dezvoltat de Pfizer”, a spus el. (Rador)

Evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu