Bill Gates vrea să schimbe toată lumea. Care este ULTIMUL PLAN al miliardarului

Conglomeratul indian de petrol-telecomunicații, Reliance Industries Ltd, a declarat că va investi 144 de milioane de dolari în compania americană de stocare a energiei Ambri Inc, împreună cu miliardarul Bill Gates.

Investiția vine la câteva luni după ce Reliance a dezvăluit un plan de energie verde în valoare de 10 miliarde de dolari în încercarea de a deveni o companie zero carbon până în 2035. Planurile sale prevăd construirea a patru „giga-fabrici”, în statul Gujarat, din vestul Indiei, pentru a produce celule și module solare, baterii de stocare a energiei, pile de combustibil și hidrogen verde.

Electrozii de calciu și antimoniu din celulele Ambri costă mai puțin de o treime din litiul, nichelul, manganul și cobaltul din majoritatea celulelor litiu-ionice. Se estimează că celulele Ambri vor avea un preț mai mic decât celulele litiu-ion pentru livrări comerciale începând cu 2022.

Bateria a fost proiectată să reziste 24 de ore. Oferă peste 20 de ani de viață cu o estompare minimă. Compania susține că bateria nu va genera niciun gaz.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *