“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Bill Gates SOCHEAZA din nou: Vrea să blocheze lumina Soarelui!

bill gates dim sun harvard 1 resize md

Bill Gates, care a sugerat recent că lumea ar trebui să mănânce 100% carne de vită sintetică, și-a pus ochii pe un nou dușman: soarele.

Gates și alți donatori privați susțin Programul de cercetare în geoinginerie solară al Universității Harvard, care va lansa în curând un nou studiu de cercetare a eficacității blocării luminii solare de pe suprafața Pământului.

Săptămâna aceasta, influentele Academii Naționale de Științe, Inginerie și Medicină (NASEM) au lansat, de asemenea, un nou raport în care solicită guvernului SUA să cheltuiască cel puțin 100 de milioane de dolari pentru studierea geoingineriei solare, o tehnologie controversată.

Ce este oricum geoingineria solară și de ce oamenii de știință sunt brusc interesați de – și preocupați de – conceptul?

Geoinginerie este un termen general pentru tehnologiile care încearcă să modifice calitățile fizice ale Pământului la cea mai mare scară posibilă. Un exemplu este însămânțarea norilor, în care avioanele spală norii cu particule pentru a se uni în ploaie. Captarea carbonului, unde emisiile sunt preluate și sechestrate sub suprafața Pământului, este o altă formă majoră de geoinginerie.

Oamenii de știință au conceput mai multe moduri de a împiedica lumina soarelui să ajungă la atmosfera sau suprafața Pământului. Acestea sunt adunate sub termenul umbrelă „geoinginerie solară”. Cea mai obișnuită și studiată metodă este de a reflecta lumina soarelui departe de Pământ folosind particule de aerosoli din atmosferă, dar până acum, aceasta a fost văzută ca mai mult o idee marginală. Este evenimentul instigator al filmului Snowpiercer din 2013, de exemplu, în care blocarea soarelui a transformat Pământul într-o minge de gheață fără viață.

Vă amintiți erupția din 2010 a unui vulcan islandez care a blocat întregul cer până în Europa? A fost un eveniment aerosol atmosferic. Lovitura de meteori care ar fi putut ucide dinozaurii a acoperit Pământul într-un strat de praf de aerosoli. Aproape orice substanță de zi cu zi poate fi aerosolizată în condițiile potrivite – termenul este pur și simplu orice particulă fină din aer care poate pluti în nori ca un gaz.

„Ne propunem să folosim un balon la mare altitudine pentru a ridica un pachet de instrumente la aproximativ 20 km în atmosferă. Odată ce este în poziție, o cantitate foarte mică de material (100 g până la 2 kg) va fi eliberată pentru a crea o masă de aer perturbată de aproximativ un kilometru lungime și o sută de metri în diametru. Apoi vom folosi același balon pentru a măsura modificările rezultate ale masei de aer perturbate, inclusiv modificările densității aerosolilor, chimiei atmosferice și împrăștierii luminii. Planificăm să eliberăm carbonat de calciu, un praf mineral obișnuit. De asemenea, putem elibera alte materiale, cum ar fi sulfații, ca răspuns la interesele științifice în evoluție.”

Sursa: ortodoxinfo.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.