Bill Gates revine în forță. Care este PLANUL de ultima ora al miliardarului

După o absență de câteva luni, Bill Gates revine în prim plan şi anunță că fundația pe care o deţine cu Melinda are planuri mari. Va investi o sumă uriașă de dolari în dezvoltarea unor medicamente antivirale, ca dovadă că vaccinul nu mai este o prioritate pentru cei doi miliardari.

Bill & Melinda Gates Foundation va aloca o finanţare de 35 de milioane de dolari companiei private britanice Exscientia Ltd pentru dezvoltarea unor medicamente antivirale, inclusiv a unor molecule eficiente împotriva noului coronavirus.

Fundația Gates ar putea oferi mai multe finanțări pentru a aduce candidații pe piață
Exscientia Ltd va aloca o sumă identică şi va coordona dezvoltarea unui grup de până la cinci medicamente, care sunt deja pregătite pentru a intra în etapa studiilor clinice. Programul se va concentra iniţial pe testarea unor substanţe active împotriva virusului SARS-CoV-2 şi a variantelor sale, precum şi împotriva altor coronavirusuri.

Potrivit acestui parteneriat semnat pe patru ani, Exscientia Ltd ar putea să primească fonduri suplimentare care să susţină medicamentele sale candidate pe durata etapelor rămase de parcurs până la comercializarea lor.

Citiți și:  Rafila anunță că NU TOȚI infectații cu coronavirus vor primi antivirale

Investiția arată încrederea pe care Fundația Gates în compania care dezvoltă medicamente bazându-se pe inteligență artificială
Compania britanică, înfiinţată în urmă cu nouă ani, foloseşte algoritmi creaţi pe computer pentru a dezvolta medicamente ce vizează terapii dintr-o gamă variată, de la oncologie şi până la psihiatrie.

Principalul program al firmei britanice vizează o enzimă denumită protează principală a coronavirusului, care apare în tipuri diverse ale acestei familii virale, inclusiv în variantele de SARS-CoV-2.

Reprezentanţii companiei Exscientia Ltd spun că dezvoltă mici molecule care ţintesc proteinele din interiorul celulelor, spre deosebire de medicamentele actuale folosite împotriva COVID-19, care ţintesc proteinele virusului SARS-CoV-2 aflate la suprafaţa acestuia şi care prezintă o probabilitate mai mare de a suferi mutaţii.

Bill Gates, îngrijorat de viitoarele pandemii
Micile molecule de medicamente pe care noi le dezvoltăm vor fi durabile în timp şi pot fi stocate pentru următoarea pandemie, pot fi distribuite pe scară largă şi foarte uşor în rândul populaţiilor care se confruntă cu un virus nou sau cu o nouă variantă actuală, a declarat Denise Barrault, directoarea departamentului de gestionare a portofoliului companiei britanice.

Citiți și:  Rafila anunță că NU TOȚI infectații cu coronavirus vor primi antivirale

Parteneriatul semnat cu Fundaţia Gates va fi de asemenea extins pentru a dezvolta medicamente împotriva gripei şi a familiei de virusuri Paramyxoviridae, având potenţialul de a demara programe suplimentare, au precizat reprezentanţii Exscientia Ltd.

Colaborarea este, de asemenea, menită să stimuleze pregătirea pentru viitoarele pandemii și să lucreze la tratamente cu molecule mici pentru alți viruși, inclusiv Nipah.

Acest virus – cunoscut a fi mai mortal decât agentul patogen SARS-CoV-2 care cauzează COVID-19 – este transferat de la animale la oameni și se confruntă cu un focar în India, relatează fiercebiotech.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *