BILL GATES NE PREZINTA 10 DINTRE LUCRURILE PE CARE NU LE INVETI LA SCOALA

bill+gates

Bill Gates ne ofera zece lectii de viata pe care mersul la scoala nu ti le ofera, ele sunt desprinse dintr-un discurs pe care cunoscutul Bill Gates l-a prezentat de fata cu mai multi elevi de liceu.

Bill Gates s-a axat in discursul sau mai mult pe ideea ca tineri ar trebui sa vada realitatea asa cum este ea. Exista, dupa parerea lui o falsa interpretare a realitatii care aduce mai mult rau decat bine. Tanara generatie crede prea usor in falsuri si are o viziune usor deformata a realitatii, unii traiesc in vis, in timp ce altii sunt vesnic dezamagiti de ei insisi.

1. Viata nu e dreapta cu noi asa ca ar trebui sa invatam sa acceptam asta !

2. Celorlalti nu le pasa daca ai incredere sau nu in tine. Dupa parerea lor, stima de sine apare abia dupa ce faci ceva remarcabil.

3. Daca termini o facultate, nu inseamna ca o sa fii primul intr-o companie cu renume. In Romania o facultate nu iti ofera certitudinea ca vei avea un trai bun. Trebuie mai intai sa muncesti, sa o iei de jos, sa simti oboseala fiecarui sfarsit de zi la munca si abia apoi sa iaspiri spre un post de “mare sef”.
4. Daca in ochii tai cel mai sever om este profesorul, asteapta doar sa faci cunostinta cu seful!

5. A munci intr-un simplu fast-food in 2015 nu este ceva care sa iti calce in picioare demnitatea. Nu uita ca bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o sansa dintr-o mie.

6. Daca o dai in bara, nu maid a vina pe parintii tai. Cel mai bin ear fi sa inveti sa fii mai responsabil sis a iti asumi fiecare esec in viata, vor mai veni din pacate si altele!

7. Te tot vaiiti ca parintii tai sunt invechiti si plictisitori. Inainte sa existi tu, ei erau la fel de energici ca tine, aveau zeci de hobby uri si vietile lor erau la fel de roz cum este acum a ta. Acum vezi doar ridurile de pe fetele lor si ii pui la zid pentru ca au o mentalitate invechita. Da-le o sansa! Candva o sa ceri si tu una de la urmasii tai, nimeni nu scapa!

8. Daca profesorul de fizica este ceva mai bun ca cel de matematica, si daca la o intrebare ai 3 sanse sa raspunzi corect, pentru Dumnezeu, in VIATA nu e asa! Viata iti dad oar o sansa si trebuie sa inveti sa profiti de ea de pe acum!

9. Realitatea nu ia “liber”, NU exista concedii in viata si niciun angajator nu iti va da zile libere ca sa te “regasesti” sau sa te linistesti.
10. Ce vezi la televizor NU e nici pe departe “viata reala”. In viata de zi cu zi oamenii care vor performanta chiar trebuie sa mai renunte la statul cu orele in cafenele si sa mearga la serviciu.

Esti inteligent, daca ajungi sa poti crede doar jumatate din tot ce vezi in jurul tau si esti intelept daca pe langa astea esti capabil crezi jumatatea buna.

Bill Gates a subliniat in finalul discursului ca in viata trebuie sa privesti pozitiv spre viitor dar cu atentie marita spre trecut din care intotdeauna ai de invatat ceva.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *