Bill Gates: Mă declar vinovat de toate cele trei acuzații

După ce a investit sute de milioane de dolari în cercetarea de combatere a noului coronavirus, miliardarul transmite că are planuri de a lupta cu un nou dezastru. Dezvăluirile au fost făcute în noua sa carte.

Cofondatorul Microsoft transmite că are planuri de a reduce emisiile de carbon la zero, chiar dacă este un „mesager imperfect” pentru această cauză, conform theguardian.com

NOTĂ: Articolul din The Guardian a fost scos de pe site întrucât, scrie publicația britanică “a încălcat un embargo.” Articolul va fi publicat din nou la data corectă.

Trebuie menționat că dezvăluirile au fost făcute în noua sa carte, „Cum să evităm un dezastru climatic: soluțiile pe care le avem și descoperirile de care avem nevoie”.

Citiți și:  Bill Gates, anuntul care zguduie toată lumea! Guvernele trebuie să se pregătească

Bill Gates a spus adevărul
Miliardarul a mărturisit că a investit mai mult de un miliard de dolari în proiecte inovatoare pentru a realiza neutralitatea carbonului și a făcut investiții în dezvoltarea tehnologiilor carbon-zero, dar și în energia verde, conform sursei menționate.

De asemenea, Gates a recunoscut că nu este tocmai cea mai bună persoană pentru a „ține prelegeri” oamenilor despre criza climatică. Totuși, scrierea cărții respective l-a făcut mai conștient de responsabilitatea sa de a micșora și a compensa emisiile sale, despre care spune că este „ultimul lucru care se așteaptă de la cineva care se află în poziția mea.”

„Sunt conștient că sunt un mesager imperfect asupra schimbărilor climatice. Lumea nu lipsește de oameni bogați cu idei mari despre ceea ce ar trebui să facă alți oameni sau care cred că tehnologia poate rezolva orice problemă ”, este scris într-un extras din noua carte.

Citiți și:  Bill Gates zguduie întreaga omenire. Va fi incredibil!

„Dețin case mari și zbor în avioane private, de fapt, am fost recent la Paris pentru conferința climatică, deci cine sunt eu pentru a preda oricui despre mediu? Mă declar vinovat de toate cele trei acuzații. Nu pot nega că sunt un tip bogat cu o părere. Totuși, cred că este o opinie în cunoștință de cauză și încerc mereu să aflu mai multe”, explică Bill Gates.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!