Bill Gates, declaratii uimitoare! Vestea momentului despre Covid-19 și vaccinare

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, spune că pandemia nu s-a încheiat și face declarații uimitoare despre vaccinare.

Pandemia este adesea discutată doar în ceea ce privește impactul său negativ asupra sănătății mintale, dar Bill Gates a indicat COVID-19 drept un catalizator pentru ca lumea să fie digitalizată cu viteza luminii. Bill Gates consideră și că teoria conform căreia nevaccinarea masivă a populației va contribui la apariția unor noi variante nu este demonstrată științific.

În cel mai recent interviu pentru Wired, Bill Gates a vorbit despre vaccinuri și a remarcat că lumea s-a schimbat total în pandemie, domeniul digital câștigând teren, cu efecte ireversibile în domeniul medical și psihologic.

Bill Gates și-a lansat zilele trecute și noua carte, intitulată sugestiv ”Cum să prevenim următoarea pandemie”. Iar una din ideile cărții este aceea că pandemia Covid-19 a arătat lumii că trebuie să se pregătească pentru a preveni următoarea pandemie. Printre soluțiile pe care le consideră oportune, se numără investiții mai mari în sistemele de sănătate publică la nivel global, o supervizare mai bună a patogenilor emergenți, acces mai rapid la tratamente și vaccinuri. O altă idee propusă de Gates sunt exercițiile de simulare a unor viitoare pandemii, astfel încât lumea să nu mai fie luată pe nepregătite, așa cum s-a întâmplat în cazul COVID-19.

Citiți și:  Bill Gates: Portofelul digital va fi înlocuit de tatuajul digital

Digitizare accelerată, inclusiv în sănătate și educație
„Cred că digitalizarea tot mai rapidă este un lucru pozitiv. Software-ul va deveni mult mai bun. Nu aș subestima deloc această digitizare accelerată, inclusiv în sănătate și educație”, a spus co-fondatorul Microsoft.

În interviul pentru Wired, Gates explică de ce măsurile despre care el a vorbit frecvent în ultimii doi ani și care se regăsesc și în cartea sa nu au de ce să fie controversate. ”Majoritatea elementelor planului meu nu sunt controversate. Diagnosticarea și carantina nu sunt așa de controversate. Bănuiesc că doar carantina extremă poate fi contestată. Nici metodele terapeutice nu mai sunt atât de controversată. Poate, doar purtarea măștii”, spune el.

Pandemia nu s-a terminat!
Întrebat dacă crede că pandemia s-a încheiat, cel puțin în țările bogate, Bill Gates, testat pozitiv cu Covid-19 chiar zilele trecute, susține că nu se poate afirma acest lucru.

”Nu, nu s-a terminat. Este clar că nu avem suficiente date despre variantele virusului. Nimeni nu a prezis varianta Omicron. Este unul din marile evenimente inexplicabile. Și dintotdeauna am fost destul de slabi în ceea ce privește știința transmiterii. Am făcut apel la Congres, cerând să fie mai generos cu privire la răspunsul internațional. Același lucru l-am cerut și Germaniei, Marii Bitanii și Franței. Când SUA nu își asumă un rol de lider în sănătatea globală, se creează un vid”, a declarat miliardarul.

Citiți și:  Bill Gates: Portofelul digital va fi înlocuit de tatuajul digital

Ce spune acum despre vaccinare
Gates contrazice experții care susțin că statele care nu-și vaccinează masiv populația vor contribui la apariția unor noi variante ale virusului. ”În prezent, nu mai avem o problemă de aprovizionare cu vaccinuri. Singura întrebare este dacă suntem limitați de cerere sau de logistică. În țările mai puțin vaccinate, nu există o cerere foarte mare. De exemplul, în Nigeria, Covid ar fi a 15-a cauză de deces, după HIV, TBC, malarie, diaree. Așa că e greu să-i convingi”, explică co-fondatorul Microsoft.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.