Bill Gates, anuntul care zguduie toată lumea! Guvernele trebuie să se pregătească

Miliardarul Bill Gates solicită guvernelor să se pregătească pentru următoarea pandemie, care va fi mult mai periculoasă decât cea de COVID-19.

El spune că, deși tulpinile Delta și Omicron sunt cele transmisibile virusuri văzute vreodată, lumea ar putea avea de-a face cu un agent patogen cu o rată mult mai mare de decese sau forme grave.

Bill Gates face apel la guverne să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea pandemie, despre care avertizează că va fi mai gravă decât actuala.

Fondatorul Microsoft consideră că prioritățile lumii sunt ”ciudate” și că sarcina de a aborda inechitatea vaccinurilor a revenit filantropilor și guvernelor bogate.

„Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, este o poliță de asigurare destul de bună”, susține Gates.

Citiți și:  Miliardarul care anunță sfârșitul civilizației

Miliardarul a adăugat că mare parte din inovațiile pentru pregătirea unei viitoare pandemii ar putea fi utile în abordarea problemelor de sănătate existente la nivel mondial, cum ar fi crearea unui vaccin pentru HIV și a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

Totodată, Gates susține că cei doi mari dezvoltatori ai dezvoltării vaccinurilor în timpul pandemiei COVID-19, CEPI și guvernul SUA, au fost „curajoși” să pună bani în pericol pentru a crea portofolii largi de vaccinuri potențiale.

„Banii riscați au fost cei care au determinat desfășurarea evenimentelor. Așadar, a existat un beneficiu global uriaș. Acum suntem cu toții mult mai inteligenți”, a mai spus Gates.

Citiți și:  Începutul sfârșitului! Judecătoarea Mădălina Afrasinie de la Tribunalul București: “Drepturile si libertatile noastre fundamentale sunt sacrificate in numele unei Uniuni care se afla in plin proces de putrefactie…

Investiția Fundației
Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat în octombrie 2021 o investiţie de până la 120 de milioane de dolari pentru a facilita accesul ţărilor sărace la un tratament promiţător împotriva COVID-19, care să fie administrat sub forma unor pastile.

Laboratorul american Merck a dezvoltat un medicament, Molnupiravir, care reduce foarte mult riscul de spitalizare şi de deces atunci când este administrat în primele zile după infectarea cu noul coronavirus.

Banii investiţi de Fundaţia Gates sunt folosiţi în special pentru a încuraja producţia de versiuni generice ale medicamentului de către companii, în special indiene, cărora grupul Merck le-a acordat deja o licenţă.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *