Bill Frist, fost senator american, a avertizat din 2005 că ne vom confrunta cu o „pandemie de pandemie” mortală majoră

Steve Clemons de la Hill a intervievat fostul lider al majorității senatului, Bill Frist (R-Tenn), care a subliniat în 2005 temerile sale că ne vom confrunta cu o „pandemie de pandemie” mortală majoră și că trebuie să luăm măsuri.

Câteva extrase din interviul de mai jos:

De ce a fost motivat atunci și de ce s-a întâmplat puține consecințe

ANTIMĂ SEN. BILL FRIST: Înainte de a veni la Senat în 1994, am petrecut 15 ani ca chirurg de transplant de inimă și plămâni. Lucrurile care mi-ar ucide pacienții atunci sau m-ar apropia să-i ucid, au fost acești viruși. Așa că am petrecut 15 ani studiind virușii și cum să-i înving în fiecare zi. Când am ajuns la Senatul Statelor Unite, nu s-au făcut prea multe lucruri cu privire la HIV / SIDA. Totuși, la vremea respectivă, ucideau până la 3 milioane de oameni din întreaga lume în fiecare an. Trei milioane de oameni. Statele Unite s-au mobilizat la acel moment și au pus la punct un plan care, cel puțin s-a oprit, a încetinit și, în cele din urmă, a diminuat răspândirea HIV / SIDA. Știam deci că se poate face. Înapoi la viruși – sunt cuști, se mișcă rapid, se mișcă mai repede decât noi. Având în vedere că transportul nostru este în măsură să călătorească în întreaga lume odată cu urbanizarea noastră sporită, este inevitabil ca acești viruși din cagey să meargă în spatele capului. Și nu eram pregătiți în mod grosier în acest punct de vedere, în acel moment în urmă cu 15 ani, și suntem azi ne pregătiți. Sperăm că aici se va schimba aici în curând. De ce nu am făcut-o? Necesită gândire pe termen lung. Este inevitabil. Vom avea în viitor pandemii cu excepția cazului în care vom face ceva care este mare, care este îndrăzneț, dar clar posibil și ceva ce ne putem permite astăzi. De data aceasta, trebuie să o luăm bine.
Clemons: Vreau să citesc doar un scurt clip din piesa ta. Acesta spune: „Pentru ceea ce lumea se confruntă acum, nu a văzut nici în episoadele cele mai înfricoșătoare ale Evului Mediu sau în marile războaie din secolul trecut. Și nu numai că suntem la fel de nepregătiți pentru epidemii năprasnice atunci, nu am luat suficientă notă de faptul că, deși fiecare ar putea fi devastator, sunt susceptibili fie de o combinație intenționată sau accidentală, caz în care ar putea fi devastatoare aproape dincolo de imaginație. “ … Ați văzut un biotrat fie evoluând în mod natural, fie creat de guverne din zona bioweapons și ați spus că avem nevoie de un proiect Manhattan pentru a răspunde fie la actele voite de bioterorism, fie la accidente. Mai crezi asta?

FRIST: Da, sunt și mai mult astăzi, iar astăzi avem tehnologia pentru a o face. Avem know-how-ul de a face acest lucru. Pe atunci, fiind singurul medic din Senatul Statelor Unite, nu prea ascultau mulți oameni. Aceeași discuție pe care ai citit-o, am dat peste 20 de ori diferite în toată țara. Acum avem un moment de învățat, știm ce să facem. O vedem jucând înaintea noastră. Putem face acea investiție acum. În acea lucrare, am sunat, de asemenea, că va veni din Asia foarte specific și a fost foarte evident din cauza congestiei de acolo. Relația de la animal la animal și animal la om – și acel salt va fi făcut și va fi făcut în viitor, dacă nu acționăm acum agresiv. Trebuie să stingem focul care a început. Dar, în același timp, nu putem pierde din vedere faptul că trebuie să investim acum pentru următoarea pandemie care va veni – o voi spune din nou – va veni din nou, indiferent de ce se întâmplă cu actualul pandemie în curs.

Clemons: Am intervievat dr. Anthony Fauci de vreo duzină de ori în ultimii mulți ani, iar el este adesea trâmbițat de aceeași alarmă în care sunteți că vine asta, că vom avea probleme. El este îngrijorat cu privire la virusurile respiratorii de mult timp și spune că trebuie să ne oprim doar să reacționăm și să facem împreună un efort de cercetare care să creeze un virus de platformă care să preia aceste lucruri în avans. Sunteți doi aliniați pe acel front? Ce împiedică această idee de bun simț să înainteze?

FRIST: Ei bine, din punct de vedere politic, și nu este doar mediul partizan, este o lipsă de gândire pe termen lung și, prin urmare, pentru ca personalitățile noastre politice să înțeleagă, să ia măsuri, să răspundă, trebuie să avem o susținere în masă pentru înțelegerea din partea Oameni americani care acum toată lumea o simte astăzi. Durerea, suferința, în special cei mai vulnerabili ai noștri. Acum este momentul să o facem. Este nevoie de un plan coordonat pentru realizarea acestuia. … Trebuie să ne continuăm parteneriatele cu oameni precum Organizația Mondială a Sănătății. Pentru că virusurile nu au viză, iar pandemiile nu cunosc deloc granițe.

Clemons: Senator, vreau să vă întreb părerea despre remorcherul de război care pare să se desprindă între cei care doresc să ofere acestui virus mai multe șanse de a fi bătuți, dați afară din societatea noastră și controlați, conținuți, urmăriți, obțineți teste în loc față de cei care doresc să deschidă economia și deschideți deschiderea a ceea ce sunt dispuși să tolereze prin intermediul infecțiilor și deceselor suplimentare. Care este părerea ta despre acest remorcher de război?

FRIST: Ei bine, provocarea pe care o avem astăzi este biologia virusului. Și orice se întâmplă cu economia noastră, prin definiție, va urma ceea ce facem cu virusul, iar virusul are o minte proprie. Avem două piese. Pista de sănătate publică spune că a închis totul. Asta va salva cele mai multe vieți. Piesa economică spune, bine, trebuie să avem o doză de realitate aici. Acest virus este într-adevăr mortal până la poate doar 2 sau 3 la sută, nu știm ce este a populației. Celelalte 98 la sută trebuie să poată duce o viață semi-normală, revenind la muncă pentru a pune mâncare pe masă, pentru a scăpa de travestirea sărăciei, care are și un cost economic imens. Factorii de decizie trebuie să funcționeze în ambele. Unele state sunt mai mult din partea sănătății publice. Unele altele pe plan economic. Cu cât avem mai multă știință, cu atât mai multe testări – și această națiune a eșuat în ceea ce privește testarea de sus în jos – dar cu cât avem mai multe teste și pe care le creăm, vă permite să obțineți informațiile pentru a deschide mai inteligent guvernul , pentru a deschide afacerile, pentru a readuce oamenii la muncă și pentru a-i readuce pe oameni la școală. Deci cred că nu avem încă suficiente date, dar vin zilnic rapid. Cred că avem nevoie de o platformă de date deschisă astăzi pentru a putea alimenta cele mai bune testări, știință, supraveghere, simptome în și apoi începem treptat să deschidem lucrurile începând în aproximativ câteva săptămâni. În acele domenii care auditează riscul de creștere. Și cu acea titrare cât de multă deschidere? Închiderea? Deschidere? Și închiderea – începând cu populațiile țintă. De exemplu, majoritatea spitalelor din țară sunt astăzi goale, sau 90% sau 80% sunt goale. Pot vedea foarte curând să înceapă să deschidă aceste spitale, readucând personalul nostru de sănătate la muncă, poate începând cu o cohortă mai tânără decât o cohortă mai veche. Dar cred că asta ar putea începe în aproximativ două-trei săptămâni în anumite părți ale țării, nu la nivel federal, ci în anumite părți ale țării.

Clemons: Știu că ați susținut un „portal de răspuns național”, iar datele sunt atât de importante pentru ca acest lucru să funcționeze. Testarea este atât de importantă. Pe scurt, știți cum funcționează acest guvern. De ce este atât de dificil ca cadrul de testare să fie atât de dificil? Aveți soluții pe care le cunoașteți că ar trebui să luăm în considerare rezolvarea testelor?

FRIST: Cred că, nr. 1, conducerea acestei țări ar trebui să înceteze să le spună poporului american că avem destule teste astăzi. Le spuneau asta de trei săptămâni. Asta încetinește pe toată lumea – oamenii de știință, laboratoarele. Deci avem nevoie de numărul unu pentru a spune că mai avem nevoie de mai multe testări. Nr. 2, cred că înregistrăm progrese reale astăzi, dar cred că credite fiscale și stimulente fiscale pot fi încă acordate acelor persoane care aduc teste la bord astăzi, pentru a-l accelera. Nr. 3. Cred că poate fi dat un cod, un cod de tip ICD, tip ICD 10, este doar un cod în care puteți obține rambursare atât pentru testare, dar și pentru supraveghere și participarea la ceea ce se numește testarea de contact. Deci, acestea sunt trei lucruri pe care le putem face, pe care ar trebui să le facem. Dar trebuie să punem asta pe măsură ce mergem înainte.

Sursa: THE HILL

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *