fbpx
GENERAL

Biden urmează să dea Rusiei ULTIMA LOVITURA. Breaking news

biden putin 1 1070x600 1

Preşedintele american, Joe Biden, este aşteptat să anunţe, marţi, interzicerea importurilor ruseşti de petrol, gaze naturale şi cărbune din Rusia, potrivit CNN.

SUA vor face mişcarea unilateral, fără cooperarea aliaţilor săi europeni, din cauza dezacordului dintre naţiunile europene cu privire la interzicerea aprovizionării cu gaze ruseşti. Statele UE sunt mult mai dependente de la energia rusă decât SUA.

Oficialii americani au convenit că o astfel de decizie nu ar cauza probleme majore pentru SUA.

Biden urmează să facă anunţul la ora 10.45 a.m. ET (17.45, ora României).

Importurile americane din Rusia reprezintă o mică parte din domeniul energetic al SUA, aproximativ 8% în 2021, din care doar 3% ţiţei. Casa Albă analizează de mai bine de o săptămână decizia de a întrerupe aceste importuri.

Oficiali ai administraţiei Biden s-au deplasat în Venezuela în weekend pentru discuţii cu privire la posibilitatea de a permite ţării să-şi vândă petrolul pe piaţa internaţională, pentru a înlocui combustibilului rusesc.

Purtătoarea de cuvânt a Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, a anunţat, marţi dimineaţă, că proiectul de lege privind interzicerea importului gazelor din Rusia este în continuare în discuţie. De asemenea, proiectul va include şi alte articole, potrivit unui consilier democrat.

Sursa: stiripesurse.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.