“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

„Bestia africană” a pătruns în România! Avem cel mai mare val de caniculă

un val de canicula sufoca romania vor fi 35 36 de grade celsius 601795

Țara noastră se află, în acest moment, sub cod galben și cod portocaliu de caniculă. Potrovit meteorologilor, această masă de aer tropical provine din zona de nord a Africii și aduce cu sine și fragmente de praf saharian într-o concentrație destul de ridicată.

„Această masă de aer tropical provine din zona de nord a Africii și aduce cu sine și fragmente de praf saharian într-o concentrație destul de ridicată.

Este foarte probabil ca temperaturile maxime să se apropie de 39-40 de grade pe regiunile vestice și vor fi resimțite peste 40 pentru că vorbim de temperaturi estimate a se înregistra la umbră în adăposturi meteorologice.

Masa de aer card se va resimți în partea de sud a teritoriului după care se va muta în Oltenia, Muntenia până vineri cel puțin 35, 36, 37 de grade și disconfort termic accentuat în toate regiunile”, a povestit meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

Avertizarea cod galben de val de căldură, disconfort termic accentuat şi caniculă este valabilă miercuri.

Valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități şi local va fi caniculă.

Codul portocaliu, valabil tot miercuri, va cuprinde județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș şi Caraș-Severin, unde disconfortul termic va fi accentuat şi va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade.

În cea mai mare parte a ţãrii, disconfortul termic va fi ridicat şi în zilele următoare.

Vremea se schimbă în toată țara
Dacă miercuri și joi România se va afla sub cod galben și portocaliu de caniculă, vineri, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță vreme instabilă în Maramureş, Crişana şi Banat. În aceste zone, temperaturile vor continua să scadă uşor, iar temporar înnorările se vor accentua şi vor fi averse local torenţiale, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină.

Potrivit ANM, restul României va rămâne sub caniculă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile intramontane şi 24 de grade pe litoral.

Bucureștiul va rămâne în continuare sub caniculă cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Meteorologii anunță că temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 20 de grade, mai scăzută în zona periurbană.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.