(FOTO) Berlin: Protest nationalist impotriva unui nou centru pentru azilanti

Câteva zeci de activişti au pichetat marţi un centru pentru azilanţi şi refugiaţi, cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de străini care încearcă să se stabiliească în Germania şi care primesc sprijinul autorităţilor în acest sens. Acţiunea din Berlin a fost organizată de Partidul Naţional-Democrat German (NPD), cea mai mare formaţiune politică naţionalistă din ţară, care funcţionează legal încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale. 

Militanţii NPD au afişat mai multe pancarde cu mesaje precum “Salvaţi modul nostru de viaţă”, “Stop valului de azilanţi”, “Maria în loc de Sharia” sau “Luptaţi împotriva criminalităţii şi salvaţi-ne graniţele”.

Citiți și:  ULTIMA ORA din Germania. Informații despre opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi: Este sub PROTECTIA POLITIEI în spitalul unde este internat

A existat şi o contra-manifestaţie, la care au participat circa 500 de “antifascişti” şi activişti de extremă stânga. Sute de poliţişti au ţinut la distanţă cele două grupuri, pentru a preveni ciocnirile violente.

Nu au lipsit însă incidentele, un ofiţer de poliţie fiind rănit de o sticlă aruncată de contra-demonstranţii stângişti. Au mai fost reţinute 25 de persoane din ambele tabere, printre acestea numărându-se şi un bărbat care a salutat “în stil nazist”, cu braţul drept ridicat spre cer, lucru interzis în Germania.

În timpul protestului, în centrul pentru azilanţi se aflau aproximativ 80 de străini, majoritatea din Afganistan, Siria şi fostele state iugoslave. Capacitatea maximă a complexului este de 200 de persoane.

Citiți și:  ULTIMA ORA din Germania. Informații despre opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi: Este sub PROTECTIA POLITIEI în spitalul unde este internat

O demonstraţie similară a NPD-ului contra valului de imigranţi care sosesc anual în Germania a avut loc şi în Leipzig. Reprezentanţii formaţiunii au promis că genul acesta de acţiuni vor continua şi în alte localităţi unde există centre pentru azilanţi.

Ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich, a avertizat că “aceşti oameni (azilanţii) nu trebuie exploataţi de extremiştii de dreapta în propaganda lor a urii”. Sursa: FrontPress.ro

8

1

2

3

4

5

6

7

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile