Berea ingrasa? Da sau Nu? Adevarul despre bere

bere

Berea ingrasa?

Berea ingrasa? Dacă vă place să încheiati ziua cu o bere rece ca gheața și in acelasi timp, sunteti în încercarea de a pierde in greutate, acea băutură rece, poate incetini rezultatele dietei tale. În timp ce consumul de bere propriu zis nu ingrasa, diverși factori ce țin de bere pot crește riscul de a lua in greutate.

Reduce arderea grasimilor

Dacă nu ați bea bere, ficatul ar munci din greu la metabolizarea și arderea celulelor adipoase, ceea ce ne ajuta la mentinerea sau chiar scaderea in greutate. Cu toate acestea, atunci când bem bere, ficatul incepe sa metabolizeze caloriile din alcool mai intai. Acest lucru creează ceea ce Columbia University numește “Economie de grasimi“, sau o acumulare de acizi grași ca urmare a faptului ca ficatul metabolizeaza caloriile din alcool mai intai, iar celulele adipoase economisindu-le.

Cresterea aportului caloric

Este o lege a naturii: vei câștiga în greutate, dacă nu vei arde toate caloriile pe care le-ai ingerat pe tot parcursul zilei. Și o singura sticla sau cutie de bere poate conține o mulțime de calorii goale. Berea medie de regula are 146 de calorii si mai mult de 13 g de glucide, în timp ce o bere light are de obicei 99 de calorii si doar sub 5 g de carbohidrati, rapoarte de Dr. David Hanson, de la Universitatea de Stat din New York, la Potsdam. Cu toate acestea, într-un studiu non-științific, “Fitness pentru bărbați“, revista a găsit multe beri ce contin circa 200 de calorii intr-o singura portie. Toate aceste calorii sunt inselator de ușor de consumat și poate duce la o creștere în greutate constantă, dacă nu tinem o dieta sau nu creștem antrenamentul.

Creșterea apetitului

Dacă vă creste pofta de mâncare, după câteva runde de bere la pub-ul din cartier, nu ti se pare, este chiar adevarat. Berea și alte băuturi alcoolice stimuleaza apetitul. Toate acestea gustări pot duce la creșterea în greutate, care este indirect legat de berea în sine. În plus, alcoolul din bere poate reduce inhibitiile, făcându-vă să mâncați alimente pe care nu le-ati mânca în mod normal, ceea ce va poate face sa va abateti de la dieta mai mult decat v-ati fi dorit in mod normal.

Dovezi din studii

În timp ce “burta de bere” este adesea legată de alți factori, cum ar fi alimentele pe care le mnanânca în timp ce bea bere, de asemenea, o corelație generală poate fi văzut între creșterea în greutate și consumul de bere. Intr-un studiu din 2009 publicat în “Jurnalul European de Nutritie Clinica,” cercetatorii au analizat 12749 de femei și 7876 bărbați și a constatat asocieri semnificative de greutate între bărbații care beau bere, comparativ cu omologii lor care se abțin de la bere, primii având un risc de 17 la suta mai mare de a castiga in greutate decât acestia din urmă. Cu toate acestea, diferențele statistice pentru femei nu au fost semnificative. Sursa: http://www.eu-descopar.ro/sanatate/berea-ingrasa-da-sau-nu-adevarul-despre-bere/

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.