BENDEAC despre parada de 1 decembrie: “Ideea de PATRIOTISM este TICALOASA”

La o zi după serbările dedicate Zilei Naţionale a României, care au inclus şi parade militare în mai multe oraşe din ţară, controversatul actor Mihai Bendeac a atacat “ideea de patriotism”, dar şi Biserica Ortodoxă, care a oficiat slujbe religioase dedicate împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire.

“Nu. Nu am intrat in hora asta penibilo-patriotarda. Nu am urlat ‘La mulți ani, România’, nu m-am învelit cu drapelul. Ideea de patriotism, pentru mine, este ticăloasă. Dacă pe planeta nu ar exista patrioti, armata ar fi o inutilitate. Dacă armata ar fi o inutilitate, banii cheltuiți pe armament si salarii, ne-ar face Viețile mai frumoase. Nimic nu mi se pare mai ordinar decât paradele militare. Sa marsaluiesti cu niște dispozitive create pentru a ucide, prin fata unor copii ce aplauda, mi se pare trist… Iar biserica, evident, le stropeste cu apă Sfințita. Ca sa ucidă mai cu foc. Visez la o planeta fără Granițe. Si fără patriotism… Ganditi…”, a scris actorul de 30 de ani pe contul său de Facebook.

Postarea sa a primit imediat sute de comentarii, unele reacţii fiind extrem de critice la mesajul lui Bendeac. “Serios, asta e respectul tău pentru eroii care ţi-au oferit ceea ce numim azi libertate?”, îl întreabă retoric un comentator. “Dacă ar fi buton de dislike la-ş fi apăsat de 10000000000000000000000 de ori”, consideră altul. “Chiar există o lume făra graniţe, unde orice om este liber şi spălat pe creier mai ceva ca în Coreea de Nord, dar subtil. Acea lume este America. De ce nu pleci mă dacă nu iţi convine patriotismul”, a fost reacţia altui comentator.

Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Ma intreb cine il sponsorizeaza din umbra pe GUNOIUL ASTA DROGAT incit a ajuns sa declare asa ceva ??! Nu cumva "fundatia pentru o societate de kk" a numitului gyorgy schwartz (alias georgica soros) ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.