Bătălie crunta între producătorii de vaccin anti-COVID. Adio vaccin injectabil!

Oamenii de ştiinţă pregătesc o surpriză de proporţii, sunt în faza de a studia vaccinurile anti-coronavirus neinjectabile pe care oamenii le pot inhala, bea sau mânca.

Vederea unui ac care străpunge pielea este suficientă pentru a speria copii dar şi adulţii. Ţinând cont de acest lucru, se conturează la orizont o surpriză majoră pentru cei care se tem de ac, deoarece cercetătorii lucrează la o serie de formulări neinjectabile ale vaccinului anti-Covid, inclusiv spray-uri nazale și tablete.

Aproape toate vaccinurile utilizate astăzi sunt injectabile iar vaccinurile aprobate Covid-19 nu fac excepție. Dar oamenii de știință din Marea Britanie și din alte părți speră să valorifice arsenalul imun al membranelor mucoase care acoperă nasul, gura, plămânii și tractul digestiv, zone colonizate de obicei de viruși respiratori precum Covid-19.

Citiți și:  SUA: Creștere alarmantă a bolilor asociate cu „vaccinurile” anticovid în rândul personalului militar. Afecțiunile au crescut cu 988% față de anii precedenți

Vaccinurile neinjectabile ar putea schimba jocul în campania de vaccinare?

Vaccinurile intramusculare actuale, deși sunt foarte eficiente în prevenirea bolilor grave și a decesului, nu pot opri complet transmiterea. Cu toate acestea, căutarea vaccinurilor neinjectabile a avut deja unele eșecuri. De exemplu, un vaccin antigripal existent ca spray nazal s-a dovedit a fi mai eficient faţă de vaccinul antigripal la copiii mici, dar performanțele sale sunt mai slabe la adulți.

Și în iunie, compania americană de biotehnologie Altimmune a anulat proiectul său de vaccin intranazal Covid, spunând că a generat răspunsuri imune mai slabe decât se aștepta într-un prim studiu.

În prezent, mulți cercetători se află în stadiile incipiente ale dezvoltării unui vaccin Covid neinjectabil
O formulare de aerosoli Oxford / AstraZeneca este în curs de dezvoltare, iar compania chineză de biotehnologie CanSino Biologics a demarat recent dezvoltarea vaccinului său inhalator . Alte companii interesate de spray-uri nazale includ o echipă de la Universitatea Lancaster, care se așteaptă să prezinte rezultatele testelor pe animale în scurt timp, precum și companiile Cadogenix (SUA) și Bharat Biotech (India).

Citiți și:  12.383 de motive pentru care NU mă vaccinez cu Serul Experimental

Producătorii se uită, de asemenea, la alternative orale, cum ar fi Vaxart, cu sediul în San Francisco, care a finalizat un studiu uman inițial cu pilula sa, relatează theguardian.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *