Bataie în Primăria Capitalei!

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei şi primarul sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, s-au bătut în Primăria Capitalei. Scandalul a pornit de la faptul că Bădulescu l-a jignit pe Mutu, privind scandalul iscat miercuri, ca apoi edilul sectorului 6 să îi dea un pumn! Cu toate acestea, viceprimarul a ieșit învingător, după ce CGMB a respins solicitarea grupului consilierilor generali PSD de introducere pe ordinea de zi suplimentară a unui proiect de hotărâre privind revocare a acestuia din funcție

Pe motiv că a condus şedinţa PSD de miercuri seară în care viceprimarului Aurelian Bădulescu i-a fost retras sprijinul, acesta s-a luat la ceartă cu edilul sectorului 6, Gabriel Mutu. Scena a avut loc într-o încăpere din PMB.

Incidentul a fost confirmat pentru News.ro de consilierul general Cristian Olteanu şi a avut loc în şedinţa de grup a PSD care avut loc înainte ca să înceapă şedinţa Consiliului General al Capitalei, în timp ce Mutu îi prezenta lui Bădulescu documentele referitoare la retragerea sprijinului.

La un moment dat, Bădulescu a început să îl jignească pe edilul sectorului 6. Potrivit aleşilor generali PSD, edilul Mutu s-ar fi enervat şi i-a tras un pum viceprimarului.

În urma consultărilor dintre consilierii generali ai PSD, reprezentantul grupului a cerut să se includă pe ordinea de zi şi să se voteze pentru revocarea din funcţia de viceprimar a lui Aurelian Bădulescu. Consiliul General şi-a reluat şedinţa. ”Sperăm că v-aţi rezolvat problemele şi haideţi să trecem la ordinea de zi!”, a îndemnat unul dintre consilieri.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Scandalul dintre cei doi a fost generat de retragerea de către organizaţia PSD a sprijinului politic pentru Aurelian Bădulescu. Miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD Bucureşti, Gabriel Mutu a anunţat că partidul intenţionează să-l înlocuiască pe viceprimarul Aurelian Bădulescu, motivând prin faptul că acesta din urmă ar fi avut o atitudine jignitoare în şedinţele CGMB, dar şi în relaţiile cu colegii de partid.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins, joi, solicitarea grupului consilierilor generali PSD de introducere pe ordinea de zi suplimentară a unui proiect de hotărâre privind revocarea din funcţia de viceprimar a lui Aurelian Bădulescu.

Ședinţa CGMB a fost reluată, joi, după o pauză de peste 30 de minute, timp în care a avut loc şi o bătaie în camerele din primărie între Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, si Aurelian Bădulescu, viceprimar PSD.

La reluarea şedinţei, în prezenţa primarului Capitalei, Gabriela Firea, secretarul general al CGMB a spus că din punctul ei de vedere „avand in vedere caracterul de sedinta ordinara, avem nevoie de raportul de specialitate al compartimentului de resort din aparatul de specialitate al primarului” pentru introducerea proiectului de revocare a lui Bădulescu.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Din partea PSD, consilierul general Circa Honorius a spus că punctul de vedere al social-democraţilor este că în baza legii 215/2001 nu este nevoie de acest raport.

În discuţie a intervenit directorul juridic al primăriei Capitalei, care a spus că în opinia sa este nevoie de raport de specialitate.

Consilierii din CGMB au votat, astfel, proiectul de ordine de zi cu 37 de voturi pentur, 8 abtineri si 9 voturi contra.

PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei pe motivă că vorbeşte urât cu colegii din PSD. Noul lider al filialei, Gabriel Mutu, renunţă, astfel, la oamenii primarului Gabriela Firea, la Primăria Capitalei.

Miercuri seara, Aurelian Bădulescu a declarat public că a minţit în legătură cu dosarul 10 august, dar că ar fi decis să spună adevărul după ce a fost exclus din PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.